: ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI

Resim-İş Öğretmenliği

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ MAHMUT DURMUŞ

Resim-İş Öğretmenliği

Gerçek Eğitim-Öğretim ortamında Görsel Sanatlar Eğitimi dersinde; alan eğitimi konusundaki bilgi, birikim ve deneyimini planlama ve öğretmenlik becerisini kullanma. İlk ve orta öğretim yasa ve mevzuatını bilme.

1   Milli Eğitim Bakanlığı nın 657 sayılı Devlet Memurları Kanundaki ilgili hüküm ve sorumluluklarını, yönetmelerini bilme.
2   Milli Eğitiminin genel amaçları çerçevesinde, Resim-İş Eğitimi nin özel amaçlarının bilerek, yapacağı çalışmaları aktarma.
3   Öğretmen adayı, okul uygulama öğretmeni ile dönem boyu gözleyecek ve işlenecek dersin programını oluşturma. İlgili okul ve sınıfa ait, yılık çalışma ve ders programını edinme, devamını sağlama.
4   Fakülte-Okul İşbirliği Kılavuzu Kitabı nı edinerek; gözlem ve değerlendirme formlarını çoğaltarak hazır bulundurma. İşlenecek dersten önce Uygulama Öğretmeni ile hazırlıklarının paylaşarak kontrol etmeli, Çoğalttığı form ve günlük plan örneğini sunma.
5   Ders işlenişine ait görüş ve eleştirileri dosyada belgeleme. Fakülte kuramsal ders ortamında sunma. Resim-İş Eğitimi; araç-gereç ve uygulama yöntem ve tekniklerine yönelik rapor hazırlama, okulda uygulama ve sonuçlarını sunma.

1 Milli Eğitim Bakanlığı nın 657 sayılı Devlet Memurları Kanundaki ilgili hüküm ve sorumluluklarını, yönetmelikleri
2 Milli Eğitiminin genel amaçları çerçevesinde, Resim-İş Eğitimi nin özel amaçlarının bilerek, yapacağı çalışmalar
3 Öğretmen adayı, okul uygulama öğretmeni ile dönem boyu gözleyecek ve işlenecek dersin programı
4 İlgili okul ve sınıfa ait, yılık çalışma ve ders programı
5 Fakülte-Okul İşbirliği Kılavuzu Kitabı nı edinerek; gözlem ve değerlendirme formları
6 Form ve günlük plan örneği
7 Ders işlenişine ait görüş ve eleştirileri dosyada belgeleme. Fakülte kuramsal ders ortamında sunma.
8 vize
9 Ders işlenişine ait görüş ve eleştirileri dosyada belgeleme. Fakülte kuramsal ders ortamında sunma.
10 Resim-İş Eğitimi; araç-gereç ve uygulama yöntem ve tekniklerine yönelik rapor, okulda uygulama ve sonuçları Kılavuz olacak bilgiler, yöntemleri ve hazırlıklar
11 Eğitsel kol ve tüzük ve faaliyet program bilgileri, Zümre öğretmenler toplantı tutanağı
12 Rehberlik ve sınıf öğretmenliği ile ilgili belgeler, testler
13 Staj Okulunun öğrencilerine ait: devam çizelgesi, tasdikname, kayıt vb evrakları ve disiplin yönetmeliği