:

SEÇMELİ

Dil Bilimi

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ EDA CAN

Bu dersin amacı, öğrencilerin akıcı şekilde konuşmalarını ve farklı kapsamlarda geçen konuşmaları izleyebilmelerini sağlamaktır.

1   Bu dersin sonunda öğrencinin, İngilizce de kullanılan çeşitli yapıları, ifadeleri, sözcükleri kullanıldıkları çerçeve içinde tanımlayabilmesi,
2   Günlük dil ve yazı dili arasındaki farklılıkların ayırt edebilmesi,
3   Çeşitli konulardaki konuşmaları dinleyerek inceleyebilmesi ve konu hakkında görüş bildirebilmesi,
4   Konuşmanın bağlamını, konuşan kişinin amacını belirleyebilmesi ve düşünce akışını açıklayabilmesi,
5   Sözlü iletişimde İngilizce yi akıcı şekilde konuşabilmesi beklenmektedir..

1 Giriş Ders içeriği ve dersin gereklilikleri hakkında öğrencilere bilgi verilmesi; öğrencilerin beklenti ve önerilerinin dinlenmesi
2 Resmi dil ve konuşma dili arasındaki farklılıklar; ana dili İngilizce olmayanların yaşadığı sorunlar Tartışma
3 TV dizilerinden seçme bölümler ve popüler kültür, kültürler arası farklılıklar üzerine tartışma Tartışma
4 Sınıfla belirlenen bir film ve popüler kültür, kültürler arası farklılıklar üzerine tartışma Tartışma
5 Öğrenci sunumları (Öğrenciler tartışılacak materyal olarak kitap, makale, film ya da herhangi popüler kültür ürünü önerebilir) Tartışma
6 Öğrenci sunumları Tartışma
7 Öğrenci sunumları Tartışma
8 Ara sınav
9 Öğrenci sunumları Tartışma
10 Öğrenci sunumları Tartışma
11 Öğrenci sunumları Tartışma
12 Öğrenci sunumları Tartışma
13 Öğrenci sunumları Tartışma
14 Genel değerlendirme Tartışma

Öğrencilerle birlikte belirlenen konular ve filmler üzerinden ders yürütülecektir.

1. Ders: Dersler öğrencilerle birlikte önceden belirlenen konular hakkında tartışma ve düşünce paylaşımı şeklinde düzenlenir.
2. Filmler: Öğrencilerin dinleme becerisini arttırmakta, farklı kültürel unsurları incelemelerini sağlamakta son derece önemlidir.
3. Öğrenci sunumları: Öğrencilerin kendi seçtikleri bir konuya ilişkin olarak tartışmayı başlatmaları ve yönlendirmeleri şeklinde ilerler. Öğrencinin söz konusu konuyu seçme nedenini açıklaması ve görüşlerini arkadaşları ile paylaşımı sözlü iletişim becerilerinin gelişmesine katkıda bulunur.
4. Ara sınav: Dönemin ilk yarısında öğrenci performansını değerlendirmede kullanılır.
5. Final: Dönemin tamamında öğrenci performansını değerlendirmede kullanılır.

1 VZ Vize
2 OD Ödev/DerseKatılım
4 BNS BNS VZ * 0.30 + OD * 0.30 +FN * 0.40
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 +OD * 0.30 +BUT * 0.40

Değerlendirme Kriteri: (Öğrenme çıktılarının hangi boyutları hangi değerlendirme kriteri ile ölçülüyor Değerlendirme kriterleri öğrenme yöntemleri ile ilişkilendirilmelidir.)
1. ÖÇ 1-2-4: Ara sınav ve finalde sorulacak sorular ile değerlendirilecektir.
2. ÖÇ 3-5: Sınıf içi tartışmalar ile değerlendirilecektir.

1. Derslerin %70 ine katılım zorunludur.
2. Derse katılmamış olmak sunum ilgili yükümlülükleri yerine getirmemiş olmak için geçerli bir mazeret olarak değerlendirilmeyecektir.
3. Ara sınav, ödev ve final faaliyetlerine katılma, değerlendirmede dikkate alınacaktır.

Dr. Arsev Ayşen Arslanoğlu
E-posta:arsev@yahoo.com