Engelsiz Dokuz Eylül Sayfası İçin Tıklayınız

1. Disiplinlerarası Afet Yönetimi Sempozyumu (DAYSEM)

07-02-2017

Disiplinlerarası Afet Yönetimi Sempozyumu (DAYSEM)

Erişim: http://daysem.deu.edu.tr/index.php/tr/anasayfa

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından başlatılan ve ev sahipliğini yapmış olduğu “1. Disiplinlerarası Afet Yönetimi Sempozyumu (DAYSEM)”, 12-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Rektörlüğümüz DESEM 75. Yıl Amfisi’nde düzenlenecektir.

Başlatılan bu sempozyum çalışmalarının her yıl bir Üniversitemiz tarafından, bölgesinde akademik ve toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla aynı başlık altında yürütülmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği hedeflenmektedir.

DAYSEM 2017 Sempozyum çalışmaları, “yönetim” merkezli olup, farklı disiplinlerin karşılaştığı, risk /kriz analizi geliştirdiği konularda ve sempozyum temasına yönelik süreçlerde farkındalık yaratılmasını hedeflemektedir. Afet Yönetimi alanındaki son dönem gelişmelere ve uygulamalara dayalı olarak; bilgi edinme, değerlendirme, yorumlama ve strateji geliştirme ile uygulayabilme becerilerinin bilinmesi, paylaşılması ve değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

İki gün sürecek DAYSEM 2017 Sempozyumunda toplam 3 oturumda aşağıdaki konular değerlendirilecektir:

• Afetlerde Zarar Görebilir Gruplar
  • Afetlerde Kurumsal ve Toplumsal Sorumluluk
  • Afetlerde İletişim
  • Yatırım Tercihleri ve Afet Planlaması
  • Afetlerde Sağlık Yönetimi
  • Afetlerde Triaj Yönetimi
  • Afetlerde Mekân Kullanımı ve Riskli Alanlar
  • İzmir’in Afetselliği ve Afet Geçmişi

Toplantıya katılımınız ve bildiri katkılarınız değer katacaktır. Konuyu bilgilerinize sunar, desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

Prof. Dr. Zerrin Toprak KARAMAN

Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı

Afet Yönetimi Anabilim Dalı Başkanlığı

• Not: Lütfen sadece ad ve/veya soyad giriniz.

Yükleniyor

DEBİS Personel Şifre Değiştirme için Kampüs Bilgi İşlem birimine gitmeniz gerekmektedir.

Akademik Teşkilat ŞemasıEnstitülerFakültelerYüksekokullarMeslek YüksekokullarıUygulama ve Araştırma Merkezleri