2018 DEYÖS Sonuçları

Yayınlanma Tarihi: 06-06-2018

2018-2019 eğitim-öğretim yılında Üniversitemize yurt dışından öğrenci kabulü için yapılan “Dokuz Eylül Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (DEYÖS)” 27 Mayıs 2018 tarihinde yapılmıştır.

2018 DEYÖS sonuçları için tıklayınız

Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ) ve Eşit Ağırlık (EA) puan türlerinden herhangi birinden 50 ve üzeri puan alan adaylar tercih yapma hakkına sahiptir. (Hukuk Programı için Eşit Ağırlık (EA) puan türünden en az 85 puan, Mimarlık Programı ve Mühendislik Programları için Sayısal (SAY) puan türünden en az 80 puan, Öğretmenlik Programları (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı da dahil) için Sayısal (SAY), Sözel (SÖZ) ve Eşit Ağırlık (EA) puan türlerinden en az 75 puan)

Sözel (SÖZ) puan türünden 30 ve üzeri puan alan ve “Özel Yetenek Sınavı” sonucu ile öğrenci kabul eden birimlerimize başvurmak isteyen adaylar tercih yapmayacak olup ilgili birime başvuracaklardır.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Ön Kayıt-Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alımı ilanına ulaşmak için tıklayınız

Adaylar, bölümlere en yüksek puandan başlayarak kontenjan dahilinde yerleştirilecektir. Yerleştirme puanlarının eşit olması halinde yaşı küçük olana öncelik tanınacaktır.

Tercih Başlama Tarihi         : 18 Haziran 2018

Tercih Bitiş Tarihi               : 22 Haziran 2018

Tercih ekranı 18 Haziran 2018’den itibaren aktif olup 22 Haziran 2018 tarihinden sonra kapanacaktır.

Tercih Adresi: http://debis.deu.edu.tr/DEUWeb/Yos

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Yurt Dışından Öğrenci Kabul Kontenjanları ile Bölümlerle İlgili Koşullar ve Açıklamalar

Yerleştirme sonuçları 9 Temmuz 2018 tarihinde ilan edilecektir.

Not:

Tercih yapabilmeniz için gerekli olan DEYÖS ID ve şifrenizi unuttuysanız öğrenmek için bizi arayınız.

Tel:     0 232 412 14 25