İdari Personelimizin Dikkatine !

Yayınlanma Tarihi: 17-05-2017

İDARİ PERSONELİMİZİN DİKKATİNE!

Üniversitemizde 657 Sayılı Kanuna göre görev yapan kadrolu idari personelimizin kadrolarının bulunduğu bütçe türleri 1-Özel Bütçe, 2- Öz Gelir Bütçesi ve 3-Döner Sermaye bütçesi olmak üzere 3 kategoridedir. Özel Bütçe kadrolarında bulunanlar Üniversitemizin kuruluşundan bu yana çalışanlar ile KPSS  ile yerleşenlerden, Öz Gelir ve Döner Sermaye kadrosunda bulunanalar ise 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalışmakta iken sözleşmeleri pozisyonlarının yer aldığı bütçe türlerine göre 632 sayılı  Kanun Hükmünde Kararname ve 6495 sayılı Kanun ile  2011 ve 2013 yıllarında kadroya geçiş yapmış personelden oluşmaktadır.

Üniversitemizin bütçelerinde yer alan boş Bilgisayar İşletmeni ve Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrolarının dağıtımları o bütçedeki boş kadro sayısına göre bütçenin kadrosunda bulunan personele yapılmaktadır. Özel Bütçe, Öz Gelir ve Döner Sermaye Bütçeleri arasında yapılacak unvan değişikliği geçişlerinde atama izni kullanılması gerektiğinden Özel Bütçe, Öz Gelir ve Döner Sermaye Bütçeleri arasında boş Bilgisayar İşletmeni veya Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni kadrolarına geçiş yapılamamaktadır.

Üniversitemiz bütçelerinde görev yapan personel için bilgisayarda yapılan programda aşağıda belirtilen kriterlere göre bütçe türü bazında ayrı ayrı listeler halinde sıralama yaptırılmakta ve Bilgisayar İşletmeni veya Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadroları verilmektedir.

Kadro temini sıralamalarında dikkate alınan kriterler de şu şekildedir;

1-Çalışan personelin Kazanılmış aylığı (Müktesebi)

2-Öğrenim durumu

3-Hizmet Yılı

4-Terfi Tarihlerine göre değerlendirilmektedir.

Üniversitemizdeki Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni veya Bilgisayar İşletmeni, kadro temini yılda bir defa yapılan Kadro İhdası, Serbest Bırakma ve Kadro Değişikliği İle Kadroların Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre boş kadroda unvan ve dolu kadroda derece değişikliği şeklinde Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının onayı alındıktan sonra Bakanlar Kurulu Kararı ile Resmi Gazetede yayınlanmasından sonra kesinleştiğinden teminindeki zaman dilimi çok uzun süreye  yayılmaktadır.

Bu nedenle 2011 ve 2013 yıllarında 657 Sayılı Kanun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel pozisyonlarında çalışmakta iken pozisyonlarının yer aldığı bütçe türlerine göre 632 sayılı ve 6495 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile 2011 ve 2013 yıllarında memur kadrolarına geçen personel için Bilgisayar İşletmeni veya Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadro temini kendi bütçelerinde iptal edilebilecek boş kadro bulunduğu taktirde boş kadro karşılığı gösterilerek boş kadroda unvan değişikliği ile yapılabilmektedir. Söz konusu ilk değişiklik döner sermaye bütçesinde sınırlı sayıda boş kadro karşılık gösterilerek ilk olarak 2013 yılı kadro değişikliklerinde teklif edilmiş ve bilgisayar işletmeni kadrosuna geçiş 2014 yılında yapılmıştır. Öz gelir kadrolarında ise 2014 yılında teklif edilmiş çalışan personelin Bilgisayar İşletmeni kadrolarına ilk geçişi 2015 yılında yapılmıştır.

2017 yılı ve daha sonraki yıllarda yapılacak kadro değişikliği çalışmaları ile boşalan kadrolar karşılık gösterilerek kadro değişikliği ile bilgisayar işletmeni kadrosu temin yoluna gidilerek öz gelir ve döner sermaye bütçesinde çalışan personelimizin bilgisayar işletmeni kadrolarına geçişleri tamamlanacaktır.

• Not: Lütfen sadece ad ve/veya soyad giriniz.

Akademik Teşkilat ŞemasıEnstitülerFakültelerYüksekokullarMeslek YüksekokullarıUygulama ve Araştırma Merkezleri