Engelsiz Dokuz Eylül Anasayfası İçin Tıklayınız - Ekran Okuyucu Kullanıyorsanız Bu Sayfayı Kullanınız.

Uluslararası Gözyaşı Şişeleri Sempozyumu – EKVAM

Yükleniyor Etkinlikler
  • Bu etkinlik geçti

17 Mayıs, 2018 - 00:00 / 18 Mayıs, 2018 - 23:59 +03

Etkinlik Başlığı: Uluslararası Gözyaşı Şişeleri Sempozyumu.

Etkinliği Düzenleyen: Ege Bölgesi Kültür Varlıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKVAM).

Etkinliğin Tarihi: 17 ve 18 Mayıs 2018, Perşembe ve Cuma günleri, 09.45 ve 16.15 saatleri arası.

Etkinliğin Yeri: DESEM Mavi Salon.

Etkinliğin Amacı: Toplam 15 ülkeden 40 arkeoloğun katılacağı bu toplantıda amaç Eskiçağ’da oldukça yaygın bir kap tipi olan pişmiş toprak gözyaşı şişelerinin tüm Akdeniz dünyasında ayrıntıları ile irdelenmesidir.

Etkinliğin Kapsamı: Bu ücretsiz etkinliğe katkı sağlamak isteyen, konuyla ilgili başta Dokuz Eylül Üniversitesi mensubu tüm bilim insanı, öğretim üyesi ve lisansüstü öğrenciler davetlidir. Sempozyum programımız ve sempozyumda sunulacak bildirilerin özetleri ektedir. Bu duyuruyu konuyla ilgilenebilecek diğer kişi ve kurumlara iletmenizi rica ederiz. 

Etkinliğin Gezileri: Sempozyum kapsamında ücretsiz iki arkeolojik gezi icra edilecektir:

Gezi 1: 15 Mayıs, saat 15.00-16.30 – İzmir Arkeoloji Müzesi gezisi.

Adres: İzmir Arkeoloji Müzesi, Bahribaba Parkı, Konak, 35260 Izmir.

Rehberler: Prof. Dr. Ergün Laflı (DEÜ) ve Dr. Paweł Nowakowski (Oxford Üniversitesi, İngiltere).

Gezi 2: 19-20 Mayıs – Midilli Adası, Yunanistan.

Midilli’de Adası’nda Gezilecek Arkeolojik Yerler: Yeni Arkeoloji Müzesi, Antik tiyatro, aquaductler, Panagia Agiaso Bazilikası, Ipsilou, Limonas, Hagios Raphael ve Taxiarkhis, Messa, Parakila Camisi, Olympos Dağı, Molyvos, Petra, Agiassos, Antissa, Methymna ve Mytilene.

 

Sempozyum ve Gezileri ile İlgili İletişim: Prof. Dr. Ergün LAFLI; ergun.lafli@deu.edu.tr; 0539.577 07 33; 0232.301 87 21.

Detaylar

Başlangıç:
17 Mayıs, 2018 - 00:00
Bitiş:
18 Mayıs, 2018 - 23:59

« Tüm Etkinlikler

  • Öğrenci E-Posta

     

    Personel E-Posta

  • Genel Arama

  • Araştırma

    ProjelerTeknoloji ve İnovasyonBilimsel Faaliyetler LaboratuvarlarUygulama ve Araştırma Merkezleri

    Laboratuvar Yönetim Sistemi için tıklayınız.

    Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik çalışmaları kapsamında etkin eğitim, öğretim ve araştırma desteği sağlayan gelişmiş laboratuvar altyapısı; Sağlık Bilimlerinden Fen Bilimlerine, Mühendislik Bilimlerinden Denizcilik Eğitimlerine, uygulama ölçekleri bakımından da Fakülteler düzeyinden Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma-Uygulama Merkezlerine kadar bünyesinde barındırdığı tüm modern ekipmanlar ve eğitimli/deneyimli teknik personeli sayesinde akademik araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra farklı disiplinlere ilişkin iş sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu her alanda uygulama hizmetleri sunmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde hizmet veren araştırma laboratuvarlarında lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir. Mevcut durumda, küresel, ulusal ve Ege Bölgesi özelinde bölgesel olarak ortaya çıkan problemlere ve araştırma önceliklerine hizmet verebilecek şekilde güncel donanım ve yazılım imkanlarına sahip olan bu laboratuvar altyapıları, uygulamalı analizlere ihtiyaç duyan sektör unsurlarının ve ekosistem paydaşlarının talepleri, değişim dinamikleri ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda artmaya devam eden bir hizmet farkındalığı ile güncel uygulama ve araştırma imkanları sunmaya devam etmektedir.

    Üniversitemiz Laboratuvar Deney listesi için tıklayınız.

     

    Font Boyutunu Değiştir
    Kontrast