Engelsiz Dokuz Eylül Anasayfası İçin Tıklayınız - Ekran Okuyucu Kullanıyorsanız Bu Sayfayı Kullanınız.

 

Prof. Dr. Nükhet HOTAR, Türk siyasetçi ve akademisyen.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Teorisi ve Kantitatif Yöntemler Bölümü’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, İktisat Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans; Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı’nda ise Doktora çalışmalarını tamamlamıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim elemanı olarak göreve başlayan HOTAR; 1990 yılında Yardımcı Doçent, 1992 yılında Doçent ve 1998 yılında Profesör unvanını almış; 1998 – 2002 yılları arasında Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini de yürütmüştür. Çok sayıda sosyal sorumluluk projesinde görev alan HOTAR; 10 yıl boyunca Ege Bölgesi’ndeki tek kadın resmi arabulucu olarak çalışmış; birçok kamu kurum ve kuruluşu ile sendikalarda eğitimler vermiştir.

2002 yılında siyasete girerek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK PARTİ) 14 yıl boyunca Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 22., 23., 25. ve 26. dönem İzmir Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunan HOTAR, bu süreçte Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yapmıştır. Çalışma ekonomisi, aile araştırmaları, sendikacılık, ücretler ve toplu sözleşme gibi alanlarda akademik çalışmalar yapan ve çok sayıda yayını bulunan HOTAR; 15 Temmuz 2018 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yükseköğrenim hayatına başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nin ilk kadın rektörü olarak atanmıştır. Prof. Dr. Nükhet Hotar, 27 Temmuz 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yeniden rektörlüğe atanmıştır.

 

  • Öğrenci E-Posta

     

    Personel E-Posta

  • Genel Arama

  • Araştırma

    ProjelerTeknoloji ve İnovasyonBilimsel Faaliyetler LaboratuvarlarUygulama ve Araştırma Merkezleri

    Laboratuvar Yönetim Sistemi için tıklayınız.

    Dokuz Eylül Üniversitesi’nin bilimsel ve akademik çalışmaları kapsamında etkin eğitim, öğretim ve araştırma desteği sağlayan gelişmiş laboratuvar altyapısı; Sağlık Bilimlerinden Fen Bilimlerine, Mühendislik Bilimlerinden Denizcilik Eğitimlerine, uygulama ölçekleri bakımından da Fakülteler düzeyinden Meslek Yüksek Okulları ve Araştırma-Uygulama Merkezlerine kadar bünyesinde barındırdığı tüm modern ekipmanlar ve eğitimli/deneyimli teknik personeli sayesinde akademik araştırma ve geliştirme çalışmalarının yanı sıra farklı disiplinlere ilişkin iş sektörlerinin de ihtiyaç duyduğu her alanda uygulama hizmetleri sunmaktadır. Fen ve Mühendislik Bilimlerinde hizmet veren araştırma laboratuvarlarında lisans eğitimlerinin yanı sıra lisansüstü araştırmalar da gerçekleştirilebilmektedir. Mevcut durumda, küresel, ulusal ve Ege Bölgesi özelinde bölgesel olarak ortaya çıkan problemlere ve araştırma önceliklerine hizmet verebilecek şekilde güncel donanım ve yazılım imkanlarına sahip olan bu laboratuvar altyapıları, uygulamalı analizlere ihtiyaç duyan sektör unsurlarının ve ekosistem paydaşlarının talepleri, değişim dinamikleri ve teknolojik ilerlemeler doğrultusunda artmaya devam eden bir hizmet farkındalığı ile güncel uygulama ve araştırma imkanları sunmaya devam etmektedir.

    Üniversitemiz Laboratuvar Deney listesi için tıklayınız.

     

    Font Boyutunu Değiştir
    Kontrast