DEÜ’ye Hoş Geldiniz! Buluşması

2024 – 2025 DEÜ ORYANTASYON KAPSAMINDA: “DEÜ’YE HOŞ GELDİNİZ! BULUŞMASI” 

Ailemize yeni katılan siz öğrencilerimiz için hazırlanan oryantasyon programlarımız (uyum ve tanıtım günleri) başlıyor. 18 Ekim 2024, Cuma günü ise, idari birimlerimiz ve öğrenci topluluklarımızın stantlarıyla beraber Tınaztepe Yerleşkesi Amfi Tiyatro‘da buluşuyoruz. Üniversitemizin vizyonunu ve felsefesini aktarmak, akademik, sosyal yapısı ile sunduğumuz olanakları tanıtmak ve üniversite yaşamına uyum sürecinizi hızlandırmak için hazırladığımız DEÜ’ye Hoş Geldiniz! Buluşması ‘na sizleri bekliyoruz.

Ayrıca, oryantasyon programları kapsamında fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarınızın sizler için hazırladığı program takvimine aşağıda bağlantısı yer alan oryantasyon sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Akademik birimlerinizin oryantasyon etkinliklerine katılabilir ve uzun yıllar sürecek birlikteliğimize hazırlanabilirsiniz. Tüm etkinliklerin programları oryantasyon.deu.edu.tr ‘de yer almaktadır.

Öğrencilik yaşamınız boyunca sizlerle doğrudan en çok temas edecek ve kendilerinden sürekli destek göreceğiniz idari birimlerimizle ilgi detaylı bilgilendirmelerden oluşan sunum dosyaları ve videoları da sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Dokuz Eylül Ailesine Hoş Geldiniz!

oryantasyon.deu.edu.tr

 

 

 

DEÜ Uluslararası Öğrenci Oryantasyonu / DEÜ International Student Orientation Day

10 Ekim (Perşembe) saat 13.00’te Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek olan 2024-2025 Akademik Yılı Uluslararası Öğrenciler Oryantasyonu’na içtenlikle davetlisiniz! Detaylar için lütfen ekteki posteri ve oryantasyon programını inceleyiniz!

Hepinizle tanışmak için sabırsızlanıyoruz 🙂

                                                                                    Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü

You are cordially invited to the International Students Orientation for the Academic Year 2024-2025, scheduled on October 10 (Thursday) at 13.00 at the Prof. Dr. Fuat Sezgin Central Library Conference Hall! Please see the attached poster and orientation program for the details!

 Looking forward to meeting you all 🙂

                                                                                   International Student Coordination Office

 

 

                                                                                      

 

TÜBA Üniversite Konferansları Kapsamında “Akademik Mikroçevre” Konulu Konferans

Dokuz Eylül Üniversitesi olarak ev sahipliğini yapacağımız, “TÜBA Üniversite Konferansları Programı” çerçevesinde TÜBA Akademi Şeref Üyesi Hacettepe Üniversitesi E. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin KANSU tarafından 9 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 12.00’da Tıp Fakültesi Dekanlık Binası Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı Konferans Salonu’nda verilecek “Akademik Mikroçevre” konulu konferansa katılımlarınızdan memnuniyet duyarız. 
 

2024 YKS Ek Yerleştirme Sonucu ile Yerleşen Adayların Dikkatine

2024 YKS Ek Yerleştirme sonucu ile Üniversitemize yerleşen adaylar için 2 farklı kayıt yöntemi bulunmaktadır.

 

1- E-devlet üzerinden elektronik kayıt (Sağlık raporu istenilen programlar hariç)

2- Üniversitemize bizzat başvurarak kayıt

 

Kayıt şekillerinden sadece birinin tercih edilmesi gerekmektedir.

 

Elektronik Kayıt Yapacak Adaylar İçin Kayıt Rehberi (E-Devlet)” ne ulaşmak için tıklayınız

Elektronik kayıt işlemi 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Bizzat Kayıt İşlemleri İçin Kayıt Rehberi (DEÜ-Kayıt)” ne ulaşmak için tıklayınız

Yüz yüze kayıt işlemi 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

 

Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız

 

Birim iletişim bilgilerine ulaşmak için tıklayınız

Aktif Tektonik Araştırma Çalıştayı (ATAG 27)

27.Aktif Tektonik Araştırma Grubu Çalıştayı (ATAG27), 30 Ekim – 01 Kasım 2024 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İzmir’de düzenlenecektir. 1997 yılından bu yana her yıl düzenlenen bu çalıştay, aktif tektonik konusunda farklı bilim dallarında çalışan akademisyenler, araştırmacılar, öğrenciler, kurum ve sektör temsilcileri için bir platform haline gelmiştir. ATAG çalıştayları, aktif tektonik üzerine yapılan araştırmaları, son gelişmeleri ve saha çalışmalarını paylaşmak, tartışmak ve iş birliği ortamları oluşturmak için düzenlenmektedir.

Türkiye, dünyanın en aktif tektonik kuşaklarından biri olan Alp-Himalaya orojenezi üzerinde yer almakta ve bu nedenle önemli tektonik hareketlere ve sonucunda da depremlere maruz kalmaktadır.

Ülkemiz topraklarının %92’si deprem tehlikesi altındadır ve bu durum, bilim dünyasının dikkatini Türkiye’nin jeodinamik yapısına yöneltmektedir. ATAG Çalıştayı, bu anlamda aktif faylar ve depremsellik üzerine yapılan bilimsel araştırmaları destekleyen, deprem risklerini azaltmaya yönelik bilimsel çözüm önerileri geliştiren ve yeni projelere zemin hazırlayan en önemli toplantılardan biridir. Çalıştay, farklı üniversitelerden ve araştırma merkezlerinden gelen katılımcılara, kendi araştırmalarını sunma ve farklı bakış açılarını tartışma fırsatı sunmaktadır. Ayrıca, yer bilimleri alanında çalışan genç araştırmacılar için bir öğrenme ve mentorluk ortamı sağlayarak, bu alandaki geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Belirtilen bağlamlarda ATAG27 Çalıştayı, her seviyeden araştırmacıyı, kamu ve özel sektörlerden profesyonelleri ve lisans ile lisansüstü eğitim yapan öğrencileri çalıştayda sunum yapma, posterlerini sunma ya da dinleyici olarak etkinliklere katılmaya davet etmektedir.

ATAG toplantılarında sunulacak bildiriler aktif tektonik ile ilgili araştırmalarla sınırlıdır. Bu bağlamda sunum konuları ve ilgili disiplinler şimdiye kadar yapılan toplantılarda da belirtildiği gibi, aşağıdaki ana başlıklar içinde ATAG27’de de çalıştayın içeriğini oluşturmaktadır.

 

  • Aktif fay haritalama, segmentasyon ve yüzey kırığı araştırmaları
  • Kuvaterner jeolojisi/jeomorfolojisi
  • Paleosismoloji
  • Arkeosismoloji
  • Sismoloji / Sismotektonik
  • Aktif tektonikte kullanılan jeofizik yöntemler
  • Aktif havza gelişimi ve modellemesi
  • Güncel gerilme analizleri ve modelleme
  • Afet risk analizi ve modelleme
  • Aktif tektonik ile ilgili mühendislik çalışmaları
  • Önemli Tarihler:
    Son Bildiri Gönderim Tarihi: 29 Eylül 2024
    Son Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2024
    Hakem Görüşlerinin İletilmesi: 6 Ekim 2024
    Bildiri Kabulünün Gönderilmesi: 13 Ekim 2024
    Program İlanı: 20 Ekim 2024