2020-2021 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU İŞLEMLERİ

2020-2021 eğitim-öğretim yılı yatay geçiş başvuruları, http://debis.deu.edu.tr/DEUWeb/YatayGecis/ sitesi üzerinden ONLINE yapılacaktır. (Belgeleri eksik olan ve/veya tercih yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

Not: Diğer yükseköğretim kurumlarına yurt dışı öğrenci kabul sınavı (YÖS) sonucuna göre yerleşen öğrenciler yatay geçiş yapamaz.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları (Başarı Sırası Arananlar) Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları (Başarı Sırası Aranılmayanlar) Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

Merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş için ayrıca bir kontenjan ilan edilmeyecek olup her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere, ilgili yıldaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında yayımlanan öğrenci kontenjanının %30’u kadar kontenjan bulunmaktadır.

Üniversitemiz taban puanlarını öğrenmek için tıklayınız

Not: Sağlık raporu istenilen programlar için;

Tam teşekküllü bir hastaneden, eğitim süresince ve daha sonrasında bu mesleği yürütmeyi engelleyecek fiziki ve ruhsal engeli olmadığını belgeleyen heyet raporu alınması gerekmektedir.

DİKKAT!

COVİD-19 pandemisi nedeni ile hastanelerden heyet raporu alamayan adayların başvuru sırasında sağlık raporunu yüklemesi zorunlu tutulmayacaktır. Ancak, adayın kayıt hakkı kazanması durumunda heyet raporu istenilecek olup heyet raporunu sunamayan adayın kesinlikle kaydı yapılmayacaktır.

KKTC dahil yurt dışı yükseköğretim kurumlarında kayıtlı olup yurt dışı yatay geçiş kontenjanlarından faydalanarak yatay geçiş yapacak öğrenciler, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları dahilinde yeni kayıt yaptıracak öğrenciler için belirlenen öğrenim ücretlerine tabidirler.

2020-2021 eğitim-öğretim yılında yurt dışı kontenjanları dahilinde kayıt yaptıracak öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız