2020 Türkiye Bursları Kapsamında Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına yerleşen adaylar kayıtlarını, Üniversitemize gelerek yapabilecekleri gibi kayıt için gerekli belgeleri e-posta yoluyla göndererek de yapabileceklerdir.

Kayıt için gerekli belgeler belirtilen e-posta adresine ulaştığında ilgili kişiler tarafından kontrol edilip öğrenci numarası, şifre ve yapılması gereken işlemler hakkında e-posta yolu ile bilgi verilecektir.

Lisansüstü programlara yerleşen adayların kayıt için ilgili enstitüye başvurması gerekmektedir.

Üniversitemize gelerek kayıt olacak adaylar için adres:

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Cumhuriyet Bulvarı No: 144 35210 Alsancak / İZMİR

e-posta yoluyla kayıt olacaklar için gerekli belgelerin gönderilmesi gereken e-posta adresi:

ytb@deu.edu.tr

Kayıt için gerekli belgeler:

1- Lise diploması veya geçici mezuniyet belgesi

2- Lise diplomasının T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlükleri veya Dış Temsilciliklerden onaylı denklik belgesi (K.K.T.C. liseleri hariç diğer yurt dışı liselerden mezun olan adaylar için geçerlidir)

3- Öğrenim vizesi veya ikamet tezkeresi

4- Varsa, Türkçe yeterlik belgesi (DEDAM, TÖMER veya Yunus Emre Enstitüsü tarafından verilen Türkçe yeterlik belgesi)(Türk liselerinden ve Türk üniversitelerinden mezun olan adaylar hariç)

5- Kısmen veya tamamen yabancı dilde eğitim veren bölümlere başvuranlardan varsa, yabancı dil yeterlik belgesi (Değerlendirme Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından yapılacaktır)(Yabancı dil yeterlik belgesi olmayan adaylar, Üniversitemiz Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak muafiyet sınavına girmek zorundadırlar)

6- Hemşirelik Fakültesine ve Tıp Fakültesine yerleşen adaylar için sağlık raporu