Yatay geçiş başvuruları https://ogrbasvuru.deu.edu.tr/login.php internet üzerinden ONLINE yapılacaktır. (Belgeleri eksik olan ve/veya tercih yapmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

Yatay geçiş başvuru kılavuzu için tıklayınız

Ayrıntılı bilgi için “DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ” ni inceleyiniz

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlararası Yurt İçi Yatay Geçiş Kontenjanları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ön Lisans Programları Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Lisans Programları Kurumlararası Yurt Dışı Yatay Geçiş Kontenjanları

Başvuru Tarihleri: 1-15 Ağustos 2021

Merkezi yerleştirme puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş için ayrıca bir kontenjan ilan edilmeyecek olup her bir diploma programının hazırlık sınıfı dahil her bir sınıfı için 90’ı geçmemek üzere, ilgili yıldaki Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzlarında yayımlanan öğrenci kontenjanının %30’u kadar kontenjan bulunmaktadır.

Üniversitemiz taban puanlarını öğrenmek için tıklayınız

* Cumhurbaşkanı Kararı hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından üniversitemize yatay geçiş yapan yabancı uyruklu öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

** Yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırmış olup üniversitemize yatay geçiş yapan öğrenciler, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile yurt dışından öğrenci kabul kontenjanları için belirlenen katkı payı/öğrenim ücretlerini öderler.

2021-2022 eğitim-öğretim yılında yabancı uyruklu/yurt dışından öğrenci kabulü kontenjanları dahilinde kayıt yaptıran öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri

Birim İletişim Bilgileri için tıklayınız