DERECE PROGRAMLARI

: Maden Mühendisliği

Genel Tanım

Kuruluş (kuruluş tarihi, programın genel yapısı)

Yer üstü ve yer altı zenginliklerimizin teknik, ekonomik ve çevresel yönden en bilinçli şekilde değerlendirilmesi ve işletilmesi için yöntemler geliştirmek ve mühendisler yetiştirmek amacıyla kurulan Maden Mühendisliği Bölümü, ilk olarak 1972 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü bünyesinde bir disiplin olarak açılmıştır. Aynı yılın Ekim ayında eğitime başlanmasına rağmen, Bölüm tam anlamıyla kuruluşunu ancak 1975 yılında tamamlayabilmiştir. 1978 yılında Makina Fakültesine bağlanan Maden Mühendisliği Bölümü, 1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinin kurulması ile aynı üniversitenin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi bünyesine geçmiştir. Günümüzde yapısal olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesine bağlı bulunan Maden Mühendisliği Bölümü, öğrencilerine örgün ve 1992 yılından itibaren de ikinci öğretim seviyelerinde Maden Mühendisliği eğitimi sunmaktadır. 2003-2011 yılları arasında, uygulanan aktif eğitim programı nedeniyle ikinci öğretim programına öğrenci alınmamıştır. Her geçen gün çağın yeniliklerine ayak uydurmaya çalışan Bölüm, bu bağlamda 1997-1998 öğrenim döneminde İngilizce destekli eğitime geçmiş olup, toplam eğitim süresi 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı ile birlikte 5 yıla çıkmıştır.
İlk mezunlarını 1977 yılında vermiş olan bölüm, bugüne değin 1400ün üzerinde öğrenciyi mezun etmiştir. Günümüzde halen örgün ve ikinci öğretim olarak eğitim faaliyetini sürdürmektedir.

Kazanılan Derece

Maden Mühendisliği, Lisans Derecesi

Derecenin Düzeyi

Birinci Düzey ( Lisans Derecesi )

Kabul ve Kayıt Koşulları

Lise diploması , ülke genelinde yapılan Öğrenci Seçme Sınavı ile yerleştirme.

Önceki Öğrenmenin Tanınması Hakkında Kurallar

Türkiyedeki ve yabancı ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarından Dokuz Eylül Üniversitesine yatay geçiş yapmak isteyen öğrenciler için Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile Üniversitemiz Senatosunun belirlediği yatay geçişlerle ilgili Değerlendirme Şartları uygulanır.
Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, bitirdikleri alanların devamı niteliğindeki lisans programlarına dikey geçişleri için Meslek Yüksekokulları ve Açık Öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yeterlilik Koşulları ve Kuralları

Öğrencinin 4 yıllık bu programdan mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Bu derece öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, 12 (oniki) hafta süreli stajını ve bitirme projesini başarıyla tamamlayan, minimum 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 olan öğrencilere verilir.

Program Profili (programın amacı, programın yapısı, yöneldiği alanlar, bölüm olanakları)

Maden Mühendisliği mesleğinin her alanında hizmet verebilecek, doğal kaynakları verimli bir şekilde işleyebilecek bilgi, beceri ve yeteneklerle donatılmış; konusunda uzman, araştıran, sorgulayan, etik değerleri özümsemiş, çevre ve insan sağlığını ön planda tutan, dünya gerçeklerinin farkında olan ve hayat boyu öğrenmenin önemini kavramış çağdaş mühendisler yetiştirmek bölümün temel amacıdır.
Bölümde eğitim dili Türkçedir. İlk iki yıla ait tüm dersler zorunludur. Birinci yıl daha çok matematik, fizik, kimya, bilgisayar, teknik resim ve bazı temel mühendislik dersleri verilmekte, bunu izleyen yıllarda da Mesleki temel teknik dersler verilmektedir. Son 2 yılda öğrenciler zorunlu derslerin yanı sıra 3 adet teknik ve 2 adet sosyal seçmeli ders almak zorundadır. Öğrenciler, eğitim süreleri boyunca toplam 12 hafta staj yapmak zorundadırlar. 4. sınıfta öğrenciler cevher hazırlama ve cevher zenginleştirme tasarım dersleri görmekte ayrıca bitirme projesinde madenciliğin değişik alanlarında araştırma yaparak bilgi ve araştırma deneyimlerini geliştirdiklerini gösterir bir mezuniyet tezi hazırlamak zorundadırlar.
Lisans programını başarıyla yürüten öğrenciler, Mühendislik fakültesi bünyesindeki diğer Bölümlerin Programında Çift Anadal Lisans Programı (ÇAP) ve/veya Yandal Programını tamamlayabilirler. Bölüm, 2006 yılından buyana MÜDEK tarafından akredite durumdadır; ayrıca 2009 yılından bu yana EUR-ACE etiketine sahiptir.
2010 yılından itibaren Avrupa Yükseköğretim Alanı içerisinde yer alan ülke vatandaşlarının yükseköğrenim görmesi veya çalışması amacı ile Avrupada kolayca dolaşabilmelerini sağlayan BOLOGNA Süreci (Avrupa Yükseköğretim Alanı uyum çalışmaları) başlamıştır. Bu çalışmalarda MÜDEK kapsamında belirlenen Maden Mühendisliği Bölümünün program amacı ve program çıktıları, dış ve iç paydaş görüşleri ve Avrupa Eğitim alanına paralel olarak güncellenmiştir. Mezun olacak öğrencilere, 2012 yılından itibaren Diploma Eki verilebilmektedir. Üniversite, Diploma Eki Etiketini almıştır. AKTS etiketi almak üzere çalışmalar sürdürülmektedir.
Bölümün 2004 yılı itibari ile ERASMUS Öğrenci ve Akademisyen Değişim Programı kapsamında 4 üniversite ile ikili anlaşması bulunmaktadır. Ayrıca 2010 yılı itibarıyla FARABİ programı başlamıştır.
Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri 2013 yılı itibari ile 14 profesör, 7 doçent, 7 yardımcı doçent, 2 öğretim görevlisi, 11 araştırma görevlisi, 1 uzman, 1 teknisyen, 2 kimyagerden oluşan geniş bir akademik kadro ile sürmektedir.
Bölüm, Cevher Mikroskobisi, X-Işını, Kimya, Numune Hazırlama, Kırma, Öğütme, Cevher Eleme ve Sınıflandırma, Kimyasal ve Çevresel Madencilik, Kömür Teknolojisi, Aglomerasyon, Kurutma ve Isıl İşlemler, Manyetik Zenginleştirme, Gravimetrik Zenginleştirme, Flotasyon, Yüzey Kimyası, Endüstriyel Hammaddeler, Pilot Aygıtlar, Maden İşletme, Kaya ve Zemin Mekaniği, Doğal Taş, Havalandırma ve Maden Makinaları Laboratuvarları ile araştırmacılara ve endüstriye hizmet vermeye devam etmektedir.

Temel Program Kazanımları

1   Matematik, fen ve mühendislik bilgilerini uygulama becerisine sahiptir
2   Deney tasarlama, gerçekleştirme, deney sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisi kazanmıştır.
3   İstenen gereksinimleri karşılayacak biçimde bir sistemi, parçayı ya da süreci tasarlama becerisine sahiptir.
4   Disiplinler arası takımlarda çalışabilme becerisine sahiptir.
5   Mühendislik problemlerini tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi kazanmıştır.
6   Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahiptir.
7   Mesleği ile ilgili alanlarda görüşlerini yazılı ve sözlü olarak ifade etme ve etkin iletişim kurma becerisi kazanmıştır.
8   Yaşam boyu öğrenme bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini kazanmıştır.
9   Mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri,yazılımları ve modern araçları kullanma becerisini kazanmıştır.
10   Ülkemiz doğal kaynaklarını en verimli şekilde işleyecek, konusunda uzman, araştıran ve sorgulayan mühendis olarak yetişmiştir.
11   Temel mühendislik sorunlarını anlayabilen, analiz edip çözüm geliştirebilen mühendislerdir.
12   Mesleği ile ilgili plan, proje, harita, akım şeması çizme ve yorumlama becerisine sahiptir.
13   Proje yönetimi, tesis işletimi konularında gerekli donanıma sahiptir.
14   Sürekli öğrenmeyi ve mesleki, toplumsal, kültürel gelişimi amaç edinmiş mühendislerdir.
15   Mühendislik uygulamalarının evrensel ve toplumsal boyutlarda sağlık, çevre ve güvenlik üzerindeki etkileri ile mühendislik çözümlerinin hukuksal sonuçları ve çağın sorunları hakkında bilgi sahibi olan mühendis olarak yetişmiştir

Mezunların İstihdam Profilleri

Bu derece mezunlarına hem yer altı, hem de açık işletme madencilik işlemlerini tasarlama, planlama, inşa etme yetkisi verir, madencilik ve cevher hazırlama projelerinin hazırlanması ve imzalanması yetkilerini tanır, maden işletmelerinde teknik nezaretcilik yapabilirler, doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması için gerekli yetenekler kazandırılır.
Mezunlarımız gerek kamu gerekse özel şirketlerde iş olanağı bulmaktadırlar. Başlıca kamu kuruluşları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Su ve Orman Bakanlığı, bu bakanlıklara bağlı genel müdürlükler (MTA, TKİ, TTK, DSİ gibi), bakanlıkların il müdürlükleri, Belediyeler sayılabilir. Ayrıca doğrudan madencilik faaliyeti olmamasına rağmen yol, tünel ve baraj inşaatları da mezunlarımıza ek iş olanakları sağlamaktadır.

Üst Derece Programlarına Geçiş

İkinci düzey programlara başvurabilir.

TYYÇ - Program Yeterlilikleri İlişkisi


Ders Yapısı ve Kredileri

Bölüm Öğretim Planı 57 zorunlu ve 5 seçmeli dersten oluşmaktadır. Bölüm seçmeli ders havuzunda 8 i güz yarıyılında 12si bahar yarıyılında açılan toplam 20 seçmeli ders yer almaktadır. Bunların yanı sıra yine fakülte bünyesinde 60 teknik olmayan sosyal seçmeli ders ve 24 teknik seçmeli ders açılmaktadır. Öğretim programında yer alan zorunlu derslerin/seçmeli derslere oranı 223 / 17 AKTS dir. Öğrenciler, bu seçmeli derslerden 7 AKTSlik ders Fakülte bünyesinde açılan seçmeli derslerden olmak zorundadır.
D:Ders U:Uygulama L:Laboratuvar
B:Bahar Dönemi G:Güz Dönemi H:Her İki Dönem
1. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 FİZ 1101 FİZİK I ZORUNLU 3 2 0 5
2 JEO 1013 GENEL JEOLOJİ ZORUNLU 2 0 0 3
3 KİM 1015 KİMYA ZORUNLU 3 2 0 5
4 MAT 1009 MATEMATİK I ZORUNLU 4 0 0 4
5 MDN 1000 STAJ I ZORUNLU 0 0 0 4
6 MDN 1003 TEKNİK İNGİLİZCE I ZORUNLU 2 0 0 3
7 MDN 1005 MADEN MÜHENDİSLİĞİNE GİRİŞ ZORUNLU 2 0 0 2
8 TBT 1003 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ ZORUNLU 1 1 0 2
0 SECGRUP1 SEÇMELİ DERS GRUBU 1 SEÇMELİ - - - 2
TOPLAM:   30
 
2. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BİL 1002 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA ZORUNLU 2 2 0 3
2 FİZ 1102 FİZİK II ZORUNLU 3 2 0 5
3 JEO 1024 MİNERALOJİ VE PETROGRAFİ ZORUNLU 2 1 0 3
4 KİM 1040 FİZİKOKİMYA ZORUNLU 2 0 0 3
5 MAT 1010 MATEMATİK II ZORUNLU 4 0 0 4
6 MDN 1004 TEKNİK İNGİLİZCE II ZORUNLU 2 0 0 3
7 MDN 1500 STAJ II ZORUNLU 0 0 0 4
8 İNŞ 1011 TEKNİK RESİM ZORUNLU 3 1 0 5
TOPLAM:   30
 
3. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ATA 1001 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I ZORUNLU 2 0 0 2
2 ELK 2081 ELEKTROTEKNİK VE ELEKTRİK MAKİNALARI ZORUNLU 2 0 0 2
3 MAT 2011 MATEMATİK III ZORUNLU 4 0 0 4
4 MDN 2000 STAJ III ZORUNLU 0 0 0 4
5 MDN 2015 İSTATİSTİK ZORUNLU 3 0 0 4
6 MMM 2026 MÜHENDİSLİK MALZEMELERİ ZORUNLU 3 0 0 5
7 TDL 1001 TÜRK DİLİ I ZORUNLU 2 0 0 2
8 İNŞ 1012 STATİK ZORUNLU 3 0 0 4
9 İNŞ 2033 AKIŞKANLAR MEKANİĞİ ZORUNLU 2 0 0 3
TOPLAM:   30
 
4. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ATA 1002 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II ZORUNLU 2 0 0 2
2 JEO 2044 MADEN YATAKLARI ZORUNLU 2 0 0 3
3 MAT 2014 MATEMATİK IV ZORUNLU 4 0 0 4
4 MDN 2012 CEVHER HAZIRLAMA I ZORUNLU 3 2 0 6
5 MDN 2014 MADEN TOPOĞRAFYASI ZORUNLU 2 2 0 5
6 MDN 2016 MADENCİLİKTE TEMEL MÜHENDİSLİK PRATİĞİ (PBL) ZORUNLU 2 0 0 4
7 TDL 1002 TÜRK DİLİ II ZORUNLU 2 0 0 2
8 İNŞ 2013 MUKAVEMET ZORUNLU 3 0 0 4
TOPLAM:   30
 
5. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MDN 3009 CEVHER HAZIRLAMA PDÖ ZORUNLU 2 2 0 6
2 MDN 3011 YERALTI MADENCİLİK YÖNTEMLERİ ZORUNLU 3 0 0 3
3 MDN 3013 MADEN ARAMA VE SONDAJ TEKNİĞİ ZORUNLU 2 1 0 5
4 MDN 3015 CEVHER HAZIRLAMA II ZORUNLU 3 2 0 6
5 MDN 3019 MADEN EKONOMİSİ ZORUNLU 2 0 0 3
6 MDN 3021 SEMİNER ZORUNLU 0 2 0 3
0 SECGRUP2 SEÇMELİ DERS GRUBU 2 SEÇMELİ - - - 4
TOPLAM:   30
 
6. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MDN 3004 MADENLERDE HAVALANDIRMA ZORUNLU 3 0 0 3
2 MDN 3006 KAYA VE ZEMİN MEKANİĞİ ZORUNLU 2 2 0 4
3 MDN 3008 MADEN İŞLETME PDÖ ZORUNLU 2 2 0 6
4 MDN 3010 CEVHER HAZIRLAMA III ZORUNLU 3 2 0 6
5 MDN 3012 AÇIK İŞLETME MADENCİLİĞİ ZORUNLU 3 0 0 3
0 SECGRUP3 SEÇMELİ DERS GRUBU 3 SEÇMELİ - - - 8
TOPLAM:   30
 
7. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MDN 4005 KÖMÜR HAZIRLAMA VE TEKNOLOJİSİ ZORUNLU 2 0 0 4
2 MDN 4011 MADEN MEKANİZASYONU VE NAKLİYAT ZORUNLU 3 0 0 5
3 MDN 4015 İŞ GÜVENLİĞİ ZORUNLU 2 0 0 3
4 MDN 4017 MADEN İŞLETME TASARIMI ZORUNLU 2 4 0 13
0 SECGRUP4 SEÇMELİ DERS GRUBU 4 SEÇMELİ - - - 5
TOPLAM:   30
 
8. Dönem:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MDN 4006 YERALTI YAPILARI VE TAHKİMAT TASARIMI ZORUNLU 2 0 0 4
2 MDN 4008 MADEN HUKUKU VE ÇEVRE ZORUNLU 2 0 0 3
3 MDN 4010 CEVHER HAZIRLAMA TASARIMI ZORUNLU 2 4 0 13
4 MDN 4012 MÜHENDİSLİK ETİĞİ ZORUNLU 2 0 0 2
5 MDN 4094 BİTİRME PROJESİ ZORUNLU 0 6 0 8
TOPLAM:   30
 
SEÇMELİ DERS GRUBU 1:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 BDE 1003 BEDEN EĞİTİMİ SEÇMELİ 2 0 0 2
2 GSH 1003 HALK OYUNLARI SEÇMELİ 2 0 0 2
3 GSM 1003 MÜZİK SEÇMELİ 2 0 0 2
 
SEÇMELİ DERS GRUBU 2:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ETE 3005 YAPAY ZEKA YÖNTEMLERİ SEÇMELİ 2 0 0 4
2 ETE 3014 MÜHENDİSLER İÇİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ SEÇMELİ 2 0 0 4
3 MTS 3001 BİYOTEKNOLOJİ SEÇMELİ 2 0 0 3
4 MTS 3003 NANOTEKNOLOJİYE GİRİŞ SEÇMELİ 2 0 0 3
5 MTS 3007 ROBOTUN TEMELLERİ SEÇMELİ 2 0 0 3
6 MTS 3009 ÇEVRENİN KORUNMASINI AMAÇLAYAN DİSİPLİNLERARASI PROJ. GELİŞ. SEÇMELİ 2 0 0 3
7 MTS 3011 MÜHENDİSLİK MALZEMELERİNİN KARAKTERİZASYONU SEÇMELİ 2 0 0 3
8 MTS 3015 YOL TEKNOLOJİSİNDE YENİLİKLER SEÇMELİ 2 0 0 3
9 MTS 3017 FİZİKSEL MODELLER SEÇMELİ 2 0 0 3
10 MTS 3019 ÜRETİMDE ÇÖZÜM YAKLAŞIMLARI SEÇMELİ 2 0 0 3
 
SEÇMELİ DERS GRUBU 3:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 ETE 3006 BİYOMEDİKAL SİSTEMLER SEÇMELİ 2 0 0 4
2 MDN 3110 MADENCİLİKTE SATIŞ VE PAZARLAMA TEKNİKLERİ SEÇMELİ 2 2 0 5
3 MDN 3112 MADENCİLİKTE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM SEÇMELİ 2 2 0 5
4 MDN 3114 MADENLERDE BASINÇLI HAVA PNÖMATİK VE HİDROLİK SİSTEMLER SEÇMELİ 2 2 0 5
5 MDN 3116 AÇIK MADEN OCAKLARINDA ŞEV STABİLİTESİ SEÇMELİ 2 2 0 5
6 MDN 3118 MADENCİLİKTE KAZI TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ 2 2 0 5
7 MDN 3120 CEVHER ZENGİNLEŞTİRMEDE UYGULAMALI YÖNTEM SEÇİMİ SEÇMELİ 2 2 0 5
8 MDN 3122 CEVHER HAZIRLAMA VE ZENGİNLEŞTİRMEDE ISIL İŞLEMLER SEÇMELİ 2 2 0 5
9 MDN 3124 MADENCİLİK FAALİYETLERİNDE SÜREKSİZLİKLERİN ETKİSİ SEÇMELİ 2 2 0 5
10 MDN 3126 CEVHER HAZIRLAMA VE ZENGİNLEŞTİRME TESİSLERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ VE RİSK YÖNETİMİ SEÇMELİ 2 2 0 5
11 MIN 3102 PATLATMA TASARIMI VE VERİMLİLİK ANALİZİ SEÇMELİ 2 2 0 5
12 MIN 3104 MADENLERDE REZARV TAHMİN TEKNİKLERİ SEÇMELİ 2 2 0 5
13 MIN 3106 BOYUT KÜÇÜLTME MODELLERİ SEÇMELİ 2 2 0 5
14 MIN 3122 CEVHER HAZIRLAMA VE ZENGİNLEŞTİRMEDE ISIL İŞLEMLER SEÇMELİ 2 2 0 5
15 MTS 3002 DEPREM MÜHENDİSLİĞİNDE SEÇMELİ KONULAR SEÇMELİ 2 0 0 3
16 MTS 3004 ARKEOLOJİK PROSPEKSİYON SEÇMELİ 2 0 0 3
17 MTS 3008 MALZEME VE ÜRETİM SEÇMELİ 2 0 0 3
18 MTS 3012 TEKNİK TEKSTİLLER II SEÇMELİ 2 0 0 3
19 MTS 3014 MÜHENDİSLER İÇİN COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ SEÇMELİ 2 0 0 3
20 MTS 3016 ULAŞIM SİSTEMLERİ ANALİZİNE GİRİŞ SEÇMELİ 2 0 0 3
21 MTS 3020 ENERJİ VE ÇEVRE SEÇMELİ 2 0 0 3
22 MTS 3021 MÜHENDİSLİK PROJELERİNDE KAYA MEKANİĞİ VE SAYISAL MODELLEME UYGULAMALARI SEÇMELİ 2 0 0 3
23 MTS 3022 TÜNEL AÇMA SEÇMELİ 2 0 0 3
24 MTS 3023 MADEN ARAMALARINDA JEOFİZİK YÖNTEMLER SEÇMELİ 2 0 0 3
25 MTS 3024 JEOLOJİK PROBLEMLER VE JEOFİZİK ÇÖZÜMLERİ SEÇMELİ 2 0 0 3
26 MTS 3025 PROJE YÖNETİMİ SEÇMELİ 2 0 0 3
27 MTS 3026 YER BİLİMLERİNDE BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM SEÇMELİ 2 0 0 3
28 MTS 3027 SONDAJ TEKNOLOJİSİ VE UYGULAMALARI SEÇMELİ 2 0 0 3
 
SEÇMELİ DERS GRUBU 4:
No Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
1 MDN 4111 MADENCİLİK OPERASYONLARININ TASARIMI SEÇMELİ 2 2 0 5
2 MDN 4115 MERMER TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ 2 2 0 5
3 MDN 4117 KATI SIVI AYIRIMI SEÇMELİ 2 2 0 5
4 MDN 4123 TÜNEL PLANLAMA VE PROJELENDİRME SEÇMELİ 2 2 0 5
5 MDN 4125 PATLATMA TASARIMI VE VERİMLİLİK ANALİZİ SEÇMELİ 2 2 0 5
6 MDN 4129 SIĞ YER ALTI YAPILARI VE TASARIMI SEÇMELİ 2 2 0 5
7 MDN 4131 HİDROMETALURJİDE ÇÖZELTİ KİMYASI SEÇMELİ 2 2 0 5
8 MIN 4115 MERMER TEKNOLOJİSİ SEÇMELİ 2 2 0 5
9 MIN 4117 KATI SIVI AYIRIMI SEÇMELİ 2 2 0 5
10 MIN 4127 TANE TEKNOLOJİSİ VE KAREKTERİZASYONU SEÇMELİ 2 2 0 5
 
 

Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme

Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak, Dokuz Eylül Üniversitesi Ön Lisans, Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin ve Mühendislik Fakültesi Öğretim ve Sınav Uygulama Esaslarının ilgili maddeleri uygulanır. Bölümümüzde ders geçme notu DD mezuniyet notu ise CCdir.
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri, ilgili öğretim üyesi/öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve bilgi paketinde yer alan Ders Tanıtım Formunda tanımlanmıştır.

Mezuniyet Koşulları

Öğrencinin 4 yıllık bu programdan mezun olabilmesi için tüm derslerini başarı ile tamamlaması gerekir. Bu derece öğretim programında yer alan tüm dersleri başaran, 12 (oniki) hafta süreli stajını ve bitirme projesini başarıyla tamamlayan, minimum 240 AKTS kredisini sağlayan ve genel not ortalaması en az 2.00 / 4.00 olan öğrencilere verilir.

Çalışma Şekli (tam zamanlı,yarı zamanlı,e-öğrenme)

Tam gün

Adres ve İletişim Bilgileri (program başkanı veya eşdeğeri)

Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Ahmet Hakan ONUR
E-mail: ahmet.onur@deu.edu.tr
Tel: 232 301 75 01

Bologna Kordinatörü:
Prof. Dr. Mehmet TANRIVERDİ
E-mail: m.mehmet@deu.edu.tr
Tel: 232 301 75 26