Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Kimya Öğretmenliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DOÇENT ŞENOL ALPAT |
Dersi Alan Birimler |
Kimya Öğretmenliği |
Dersin Amacı |
Sağlıklı beslenme için besin kaynaklarında bilinçli seçim yapabilme ve bu besin kaynaklarından bilinçli yararlanabilme ve Besin kaynaklarını aminoasit, protein, karbohidrat, yağ, lipid, vitamin ve anorganik tuz içeriği ve metabolik önemi açısından bilgilendirme |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Food Chemistry by H. D. Belitz, W. Grosch, P. Scieberle, M. M. Burghagen, H.-D Belitz, Peter Schieberle, Springer Verlag; 3rd Rev edition (2004) ISBN: 3540408185, Food Chemistry by Owen R. Fennema, Marcel Dekker; 3rd edition (1996), ISBN: 0824796918 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Beyin Fırtınası, İşbirlikli Öğrenme, Proje Ödeviyle Öğrenme, anlatım, sunum |
Değerlendirme Yöntemleri |
Başarılı / Başarısız *** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
senol.alpat@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Perşembe saat 10-12 arası |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|