: İÇ HASTALIKLARI UYGULAMASI

İç Hastalıkları Hemşireliği Doktora

DOÇENT HATİCE MERT

İç Hastalıkları Hemşireliği Doktora

Öğrencinin; bir hasta grubunun özyönetimini, özbakımını veya uyumunu sağlamaya yönelik, uygulama ve değerlendirme yapabilmesini geliştirmektir.

1   İç hastalıkları hemşireliği uygulama alanıyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini tartışabilme.
2   İç hastalıkları hemşireliği uygulama alanında kullandığı yeni bilgi ve becerilerin etkinliğini değerlendirebilme.
3   İç hastalıkları hemşireliği ilgili bir model ya da teoriyi, erişkin bireyin bakımında kullanabilme.
4   İç hastalıkları hemşireliği uygulama alanında ortaya çıkan sorunların tanımlanmasında ve çözümünde yol gösterici olabilme.
5   Hemşirelik bakımını geliştirmeye yönelik, sağlık ekibinin diğer üyeleriyle işbirliği yapabilme.
6   Hemşirelik bakımında teori ve model kullanımıyla ilgili görüşlerini uzman kişilerle tartışabilme.

1 Uygulama 30 saat
2 Uygulama 30 saat

Fawcett, J.(Ed.) (2005). Contemporary Nursing Knowledge: Analysis and Evaluation of Conceptual Models of Nursing (2 nd Ed, pp:223-319). USA, FA Davis Comp.
Renpenning, M. K, & Taylor, SG. (Ed) (2003). Self-Care Theory in Nursing. Selected Papers of Dorothea Orem. Springer, Newyork. Publishing Company.

Sunum, tartışma, soru-cevap, klinik uygulama

1 ODV Ödev/Sunum
2 DKL DerseKatılım
4 BNS Başarı ODV * 0.30 +DKL* 0.30 + FN* 0.40
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu ODV * 0.30 +DKL* 0.30 + BUT* 0.40

*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Ödevler: Bir kuram/modele göre hasta bakımı planlama, uygulama, değerlendirme ve rapor yazma.

Öğrencinin; uygulama alanıyla ilgili sorunlara farkındalığı, uzmanlık alanı bilgisini kullanma ve karar verme becerisi, ekip üyeleriyle işbirliği ve hemşirelik uygulamalarının iyileşmesine yönelik görüşlerini paylaşması değerlendirilmektedir.

Derslerin %70 ine katılım zorunludur.

Yrd. Doç. Dr. Sevgi Kızılcı, Tel: 0232 412 47 77, e-posta: sevgi.kizilci@deu.edu.tr
Yard. Doç. Dr. Hatice Mert, Tel: 0232 412 47 86, e-posta: hatice.mert@deu.edu.tr
Doç. Dr. Özlem Küçükgüçlü, Tel: 0232 412 47 86, e-posta: ozlem.kguclu@deu.edu.tr

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16