: BİOMATERİALS

Biyomühendislik Doktora (İngilizce)

PROFESÖR HASAN HAVITÇIOĞLU

Biyomühendislik Doktora (İngilizce)

Öğrencilere biyomalzeme olarak kullanılan malzeme çeşitleri ve özelliklerini, doku-malzeme ilişkilerini, simule ortamlarda ve hayvan çalışmaları konusunda gerekli bilgiyi aktarmak. Biyobozunur ve bozunur olmayan polimerlerin yumuşak ve sert doku mühendisliği uygulamaları ve ilaç salım çalışmaları hakkında da bilgi verilerek öğrencilere disiplinlerarası bilgi kazandırmak. Biyomalzeler konusunda malzeme üretimi ve uygulamalarını içeren kendilerinin seçtikleri bir konuda son beş yılda yapılan çalışmaları öğrencilerin kendileri grup olarak araştırma yaparak güncel çalışmalar hakkında da fikir sahibi olmaları ve bu çalışmayı raporlamaları ve sunmaları da beklenmektedir.

1   Biyoloji ve Malzeme Mühendisliğinin ortak kesişimi olan biyomalzemelerle ilgili deneysel olarak malzeme hazırlanması, karakterizasyonu ve uygulama aşamaları içeren araştırmalar ve sonuçlarını sentezleme ve uygulamaya yönelik malzeme önerebilme becerisi
2   Biyomalzemeler, sınıflandırılması, karakterizasyonu ve uygulamaları konularında yapı-özellik ilişkisini kurabilme ve yorumlama becerisi
3   Bilişim teknolojisi/kütüphaneden yararlanarak bilgiye ulaşabilme becerisine sahip olma
4   Rapor yazma ve sözlü sunum yapma yeteneğine sahip olma
5   Biyomalzeme geliştirme aşamalarında mesleki ve etik sorumluluğu geliştirme becerisi
6   Bireysel ve Takım çalışmasını yapabilme becerisi

1 Biyomalzeme konusuna giris- Katıların yapısı (An introduction to the Biomaterials : structure of solids) Biyolojik Malzemelerin Yapı Özellik ilişkisi (Biological Materials: Structure Property relationship)
3 Metallik Bazlı Biyomalzemeler (Metallic-Based Biomaterials)
4 Metallik Bazlı Biyomalzemeler (Metallic-Based Biomaterials)
5 Seramik Bazlı Biyomalzemeler (Ceramic-Based Biomaterials)
6 Seramik Bazlı Biyomalzemeler (Ceramic-Based Biomaterials)
7 Polimerik Bazlı Biyomalzemeler (Polymer Based Biomaterials)
8 Biyobozunur Polimer Bazlı Biyomalzemeler (Biodegradable Polymer-Based Biomaterials)
9 Kompozit Biyomalzemeler (Composite Biomaterials)
10 Doku Mühendisliği, Doku Malzeme Etkileşimi (Tissue Engineering, Tissue-Material Interaction)

Kaynaklar: Biomaterials Science-an Introduction to Materials in Medicine, Buudy Ratner,Allon Hoffman, Frederick Schoen, Jack Lemon, Elseiver, 2004
Yardımcı kaynaklar: Biomaterials, J.B.Park and R.S.Lakes, Plenum , 1992
Polymeric Biomaterials, S. Dumitriu, Marcel Dekker, 1994,

Bilgisayar destekli sunum, tahta, tepegöz

1 VZ Ara Sınav
2 PRJ Proje
4 BNS Başarı VZ* 0.30 + PRJ * 0.30 + FN* 0.40
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ* 0.30 + PRJ * 0.30 + BUT* 0.40

*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Dersler sınav ile değerlendirilecektir. Doktora için ders başarı notu 75 (2.5) `tir.

Sınav tarihleri ders planında belirtilecektir. Sınav tarihleri kesinleştiğinde, tarihlerde değişiklik yapılabilir.

Diğer Kısa Sınav 6 8 48

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7