Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
YRD.DOÇENT ASLI EMİNE ÖZEN DE HAAS |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Amacı |
Uluslararası Mutfaklar ve Servis Teknikleri dersi, öğrencilerin mutfak ve servis departmanlarının yapısını, tiplerini, tarihçesini, bölümlerini, işleyişini ve bunlarla ilgili kuralları, görevleri ve sorumluluklarını anlamalarını ve analiz edebilmelerini amaçlamaktadır. Bu doğrultuda ders mutfakların ve servis departmanlarının teorik ve pratik bilgilerini içermektedir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Cooking Essentials for The New Professional Chef: The Food and Beverage Institute, John Wiley & Sons ISBN 0-471-28717-2 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Sınıf içi anlatım. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Öğrenciler derste zamanında hazır bulunmalıdır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
nil.sonuc@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Duyurulacaktır. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|