DERS ADI

: ULUSLARARASI OTEL İŞLETMECİLİĞİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 2014 ULUSLARARASI OTEL İŞLETMECİLİĞİ SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

PROFESÖR OSMAN AVŞAR KURGUN

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği

Dersin Amacı

Uluslararası alanda faaliyet gösteren otellerin tarihsel gelişimi, yönetimi ve pazarlama faaliyetlerinin yanında uluslararası otel işletmelerinde gelişen trendler, yeni uygulamalar, oluşumları, kültürel çeşitlilik ve rekabet alanında öğrencilere temel oluşturmaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Küreselleşme ve Uluslararası Oteller
2   Uluslararası Piyasalarda Otel İşletmelerinin Tarihi ve Gelişimi
3   Uluslararası Turizm ve Otel İşletmelerinin Politik Boyutları
4   Uluslararası Piyasalarda Otel İşletmelerinin Oluşumu
5   Uluslararası Otel Yatırımları ve Otel Anlaşmaları
6   Uluslararası Otel İşletmelerinde Kültürel Çevre, Uluslararası Otel İşletmelerinde Kültürel Farklılıkların Yönetimi
7   Yarıyıl İçi Sınavı
8   Yarıyıl İçi Sınavı
9   Uluslararası Otel İşletmelerinde Yönetim
10   Uluslararası Otel İşletmelerinde Yönetim
11   Uluslararası Otel İşletmelerinde Pazarlama Stratejileri
12   Uluslararası Otel İşletmelerinde Rekabet Stratejileri
13   Uluslararası Otel İşletmelerinde Yeni Trendler
14   Sunum
15   Yarıyıl Sonu Sınavı

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Küreselleşmeye ve kürsel ekonomiye etki eden faktörleri betimlemek
2 Uluslar arası turizm ve konaklamanın yapısı, hacmi ve büyüklüğünü anlamak
3 Uluslararası otellerin dünyanın farklı bölgelerine yayılmasını etkileyen faktörleri açıklamak
4 İşyerinde kültürel farklılıkların olumlu ve olumsuz yönlerini karşılaştırmak
5 Oteller için uluslararası insan kaynakları yönetimi ilkelerini incelemek ve uygulamak

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ders İçin Önerilen Kaynaklar:
Temel kaynak:
Orhan Batman, Uluslararası Otel İşletmeciliği, Değişim Yayınları, İstanbul, 2015.
Yardımcı kaynaklar:
Kaye Sung Chon ve Lawrence Yu, The International Hospitality Business: Management and Operations, Routledge, United Kindom, 1999.
Alan Clarke ve Wei Chen, International Hospitality Management. Issues and Applications. Elsevier, Bulterworth-Heinemann, 2007.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, sunum, grup ödevi

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

İngilizce

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 3 3
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 82

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.355555
ÖK.4555555
ÖK.55555555
ÖK.6555555555555
ÖK.7555555555555
ÖK.8555555555555
ÖK.9555555555555
ÖK.10555555555555
ÖK.11555555555555
ÖK.12555555555555
ÖK.13555555555555
ÖK.14555555555555
ÖK.15555555555555