Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
YRD.DOÇENT ÖZAY EMRE YILDIZ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Amacı |
Mutfak, pişirme ve pastacılık mesleklerine sosyal kültürel ve tarihi etkilerin incelendiği bu derste, geleneksel yiyeceklerden günümüze izlenen ve bugunkü yiyecek hizmetlerine dönüşen profesyonel yiyecek çevresi konu alınmaktadır. Yirmibirinci yüzyılda yiyecek profesyonellerini bekleyen çağdaş zorluklar, ve tarihsel, sosyal ve profesyonel disiplin olarak bir etiket ele alınan konular arasındadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Temel kaynak: Yiyelim İçelim, Tarihini Bilelim - Dünden Bugüne Gastronomi/Deniz Gürsoy/Oğlak Yayınları. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sunum, soru-cevap . |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
e-posta: nil.sonuc@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|