Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ NİL SONUÇ |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin; barda sunumu yapılan alkollü, alkolsüz içecekler ve yiyeceklerin hazırlanması ve sunumunu, barda kullanılan tüm malzeme ve ekipmanın özellikleri ile çalışma biçimlerini, menülerin özelliklerini, hijyen ve güvenlik kurallarını, maliyetlerin hesaplanması ve kontrolünü kapsayan bar yönetimine ait teorik ve uygulamalı bilgileri öğrenmeleri, kullanabilmeleri ve yaratıcı düşünceleri ile geliştirilebilmeleridir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Management By Menu, Kotchevar ve Withrow, Chapter 9 , Beverage Menu |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, sunum, video örnek olay incelemesi. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan Edilecektir. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|