DERS ADI

: FRANSIZCA I

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TUR 3017 FRANSIZCA I SEÇMELİ 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

YRD.DOÇENT ÖVÜNÇ BARDAKOĞLU

Dersi Alan Birimler

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencinin günlük hayatta ve iş hayatında karşılaştığı somut durum ve olaylar karşısında uygun sözel tepkiler verebilmesini; okuduğunu ve duyduğunu anlamasını, yazma ve basit konuşmaları gerçekleştirmesini sağlamaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Günlük ve iş yaşamına dair sık kullanılan ifadeleri ve basit cümleleri anlayabilme ve kullanabilme
2   Duyduğunu anlama: Öğrencinin güncel ya da mesleki konulara ilişkin kısa diyalogların içeriğini ayırt edebilme ve aktarabilme
3   Okuduğunu anlama: güncel ya da mesleki kısa yazıları, ilan, mektup gibi basılı materyalleri çözümleme ve aktarabilme
4   Sözlü anlatım: kendini tanıtabilmesi, yakın çevresini, kendisini çevreleyen nesneleri tarif edebilmesi, iş ve uğraşılarını, bulunduğu mekanları, başından geçen bir olayı ana hatlarıyla anlatabilmesi
5   Yazma : Öğrencinin kısa not, mesaj, kişisel mektup yazabilmesi

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Tanışma. Kendini ve başkalarını tanıtma. Meslekler. Alfabe. Présent (şimdiki zaman) fiil çekimi, duzensiz fiiller- duzenli fiiller (etre, avoir, venir, naitre, s appeler). Şahıs zamirleri.
2 Ülkeler, Diller. Présent fiil çekimi (parler, lire, chanter, travailler, apprendre) Temel cümle yapısı: Soru ve ifade cümlesi. Soru kelimeleri (Qui, Qu est-ce que/ Est-ce que/ Ou/ D ou) a/de edatları.
3 İşyerinde. İş arkadaşlarıyla diyalog. Büroda bulunan eşyaları dile getirme: İsimlerin tekil ve çoğul şekilleri. Feminen-Masculin isimler:Le La -Les
4 Sayılar (1-100). Fiyat sorma(Combien ) Haftanın günleri.
5 Kişiler ve hobileri. Boş zaman uğraşıları hakkında konuşma. Olumsuzlama (ne/n pas)
6 Üniversitede. pouvoir fiili , Sıfatlar, un/une+Adj+nom , ne que İyelik zamirleri.
7 Yarıyıl içi sınavı
8 Yarıyıl içi sınavı
9 Yer bildiren edatlar: a, de, dans, sur, a coté de, au dessus de, en dessous de,... İşlenen konuların tekrarı.
10 Otelde. Otelde oda ayırtmak. Otele giriş yaptırmak.
11 Otel odasındaki sorunları dile getirmek. İsim ve sıfatlar.
12 Bir şehirde oryantasyon. Bir müze hakkında bilgi almak (açık olduğu saatleri / giriş ücretini sorma) Zaman bildirimi, zaman bildiren edatlar: a heure, dans min, de a, depuis, jusqu a .
13 Yeme-içme. Otelde kahvaltı: Yiyecekler ve içecek söylemek.
14 Restoranda. Yiyecekler ve içecekler. Şahıs zamirleri.
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana kaynak: Méthode de français Tout va bien ! 1 Livre de l'élève de Hélène Augé, Hachette.
Yardımcı kaynaklar: Cahier d'exercices de Hélène Augé
Diğer ders materyalleri:Dictionnaire de la Langue Francaise: Le Robert, Fransizca-Turkce, Turkce-Fransizca Sozluk (Tahsin Saraç), Fransızca exerciseler(alıştırmalar), filmler, müzikler içeren CD, DVD, internet kaynakları, (www.wordreference.com çok dilli sözlük(İngilizce-fransizca kısmı kullanılabilir

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili sözlü/yazılı alıştırmalar, dönem ödevi / sunum yaptırma

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Fransızca

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

ovuncbardakoglu@hotmail.com

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

-

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 1 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 15 15
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 75

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16
ÖK.15
ÖK.25
ÖK.355
ÖK.455
ÖK.555