: ÖRGÜTSEL DEĞİŞİM VE GELİŞTİRME

İşletme

YRD.DOÇENT SELCEN KILIÇASLAN GÖKOĞLU

İşletme

Dersin amacı çalkantılı çevrede özellikle insan kaynaklarını kullanarak örgütsel etkililiği geliştirmektir.Ders aynı zamanda örgütsel geliştirme müdahaleleri için gerekli olan temel analiti k ve kişilerarası yetkinlikleri vermeyi hedeflemektedir.

1   Örgütsel değişim metotları, planlanmış örgütsel değişim ve bunları uygulamanın uygunlugu ile ilgili temel kavramları ve teorileri anladığını göstermesi beklenmektedir.
2   Örgütsel değişimin tasarımındaki, uygulanmasındaki ve değerlendirilmesindeki süreçleri tanımlanması beklenmektedir.
3   Örgütsel değişim kapsamında insan kaynakları geliştirmenin rolünü anlaması beklenmektedir.
4   Öğrenme ihtiyaçları/konuları, eğitim ve geliştirme ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara ulaşmak için gerekli tasarlama metotları ve materyalleri konusunda bilgi sahibi olması beklenmektedir.
5   Örgütsel değişimde bir danışman gibi çalışabilmek için pratik çalışma ile edinilmiş beceri gösterebilmesi beklenmektedir.
6   Sözlü/yazılı iletişim yetkinliğini geliştirmesi ve bir düşünceyi geliştirip savunabilmesi beklenmektedir.
7   Etkin bir takım üyesi olmak için gerekli kişiler arası yetkinliği geliştirmesi ve iyileştirmesi beklenmektedir.

1 Ders Tanıtımı
2 Örgütsel Değişim ve Gelişim Sunumu
3 Vaka Analizi Yöntemi Sunumu
4 Örnek Vaka Analizi Çözümü
5 Örgütsel Değişim ve Gelişim Sunumu
6 Vaka Analizi
7 Vaka Analizi
8 Vaka Analizi
9 Vaka Analizi
10 Vaka Analizi
11 Vaka Analizi
12 Vaka Analizi

1. Ders anlatımı
2. Vaka Çalışması
3. Grup Çalışması

1 ARS ARASINAV
2 DKT DERSE KATILIM
3 OLY OLAY İNCELEMESİ
4 YYS YARIYIL SONU SINAVI
5 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + DKT * 0.20 + OLY * 0.20 + YYS * 0.30
6 BUT BÜTÜNLEME NOTU
7 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + DKT * 0.20 + OLY * 0.20 + BUT * 0.30

Vaka çalışması notu, eğer birden fazla vaka çalışması yapılmışsa bunların ortalamalarından oluşacaktır.

Katılım Notlandırma Kriterleri:
0 puan --- Derse Gelmemiştir
30 puan --- Derse Gelmiş ancak katılımda bulunmamıştır.
30-60 points --- Katılımda bulunmaktadır. Ancak katılımı mevcut durumu özetlemekle sınırlıdır.
60- 100 points --- Derse aktif katılım sağlamaktadır. Görüşleri mevcut durumu özetlemenin ötesinde çıkarım ve önerileri yöneliktir.

1. Öğrenci örgütsel değişim metotları, planlanmış örgütsel değişim ve bunları uygulamanın uygunluğu ile ilgili temel kavramları ve teorileri açıklayacaktır.
2. Öğrenci örgütsel değişimin tasarımındaki, uygulanmasındaki ve değerlendirilmesindeki süreçleri anlayacaktır.
3. Öğrenci örgütsel değişim kapsamında insan kaynakları geliştirmenin rolünü tartışacaktır.
4. Öğrenci öğrenme ihtiyaçları/konuları, eğitim ve geliştirme ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara ulaşmak için gerekli tasarlama metotları ve materyalleri konusunda bilgi sahibi olacaktır.
5. Öğrenci örgütsel değişimde bir danışman gibi çalışabilmek için pratik çalışma ile edinilmiş beceri gösterebilecektir.

1. Derslerin %70'ine devam zorunludur.
2. Her türlü intihal girişimi fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.

selcen.kilicaslan@deu.edu.tr

Daha sonra duyurulacaktır.