DERS ADI

: PASTACILIK VE EKMEK YAPIMI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
MSH 0019 PASTACILIK VE EKMEK YAPIMI SEÇMELİ 2 1 0 3

Dersi Veren Birim

Efes Meslek Yüksekokulu

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Efes Meslek Yüksekokulu
İkram Hizmetleri
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, ekmek ve pasta yapım prosesleriyle çeşitlerinin öğretilmesi, ekmek ve pasta yapımında yeni uygulamalar ve stilistliğin anlatılması ve öğrencilerin bu bilgileri uygulayarak öğrenmesidir.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Ekmek yapım aşamalarını uygular
2   Ekmek çeşitlerini teorik ve pratik olarak uygular
3   Ekmek hatalarını bilir
4   Pastacılık ekipmanları ve terimlerini bilir
5   Pasta süsleme ve sıvamayı uygular

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Derse başlangıç, dersin amaçları ve beklentiler
2 Ekmek tarihçesi ve ekmek çeşitleri
3 Ekmek yapım aşamaları
4 Ekmek katkı maddeleri
5 Ekmek hataları ve düzeltilmesi
6 Normal tava ekmeği yapımı, Çavdarlı, Yulaflı ekmek yapımı
7 Arasınav
8 Pasta yapım teknikleri
9 Pastacılık terimleri
10 Pasta kremaları, pudingler, krema tatlıları ve sufleler
11 Çikolata ile süsleme sanatı
12 İleri süsleme şekilleri
13 Düğün pastaları

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Caldirola, M. & Barzetti, S., Fantastic Food Decorating, Sterling Publishing, 2001
Garrett, T. M., Professional Cake Decorating, John Wiley & Sons, Inc., 2006
Sokol, G. (2005). About Professional Baking. USA: Delmar Cengage Learning.
The Culinary Institute of America. (2010). Artisan Breads at Home. New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.
Friberg, Bo. (2003). The Advanved Professional Pastry Chef. New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili gerçek olay ve durumlarla ilgili video izlenimi, ödevler, sunumlar ve konuya dair akademik makalelerin incelenmesi sayesinde güncel araştırmaların da takip edilmesi.

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

selale.glaue@deu.edu.tr

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 2 24
Uygulama 12 1 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 12 12
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 1 12
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 76

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16PK.17PK.18PK.19PK.20
ÖK.11
ÖK.21
ÖK.31
ÖK.41
ÖK.51