Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Efes Meslek Yüksekokulu |
Dersin Düzeyi |
Önlisans |
Ders Koordinatörü |
Dersi Alan Birimler |
Efes Meslek Yüksekokulu |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı, yemek ve yemekle ilgili kavramların genelde güzel sanatlar ve özelde müzik, edebiyat ve sinema eserleri için ana tema, arka plan veya detay olarak nasıl bir kaynak ve ilham oluşturduğunu örnekleriyle anlatmak ve bu yolla yemek ve yemek kültürünün yaşamın ne kadar çok alanını ne kadar farklı biçimlerde etkilediğini göstermek ve tarihsel süreçte mutfak kültürünün sanata olan yansımasını irdelemektir. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Food in Painting, Kenneth Bendiner, Reaktion Books, 2004 |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı, konularla ilgili gerçek olay ve durumlarla ilgili video izlenimi, ödevler, sunumlar ve konuya dair akademik makalelerin incelenmesi sayesinde güncel araştırmaların da takip edilmesi. |
Değerlendirme Yöntemleri |
Başarılı / Başarısız |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
ilan edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan Edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
nihan.gogus@deu.edu.tr |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
ilan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|