: MESLEK STAJI I

PROFESÖR HALİT YAZICI

İnşaat Mühendisliği
İnşaat Mühendisliği (İ.Ö)

Yaz stajının amacı öğrencilerimize lisans derslerinde öğrendikleri kuramsal bilgilerin uygulama alanında nasıl kullanıldığını gözlemleme imkanı sağlamaktır. Şantiye ve büro stajları ile iş hayatında deneyim kazanmaları ve kurumların işleyiş yöntemlerini tanıma fırsatı bulmaları hedeflenmektedir.

1   Şantiye uygulamalarında kullanılan malzeme, techizat ve makineleri tanıtabilme
2   Şantiye uygulamalarında kullanılan yöntemlerle, derslerde edinilen bilgiler arasında ilgi kurabilme
3   Şantiye imalatlarında ve projelerde kullanılan iş programlarını örneklerle açıklayabilme
4   Büro çalışmalarında İnşaat Mühendisliği ile ilgili yazılımların nasıl kullanıldığını açıklayabilme
5   Şantiye ve büro stajı boyunca edinilen bilgi ve beceriyi objektif bir yaklaşımla raporlayabilme

1 Staj yapılan firmanın, şantiye ve/veya bürosunun, ekipman ve personelin tanınması.
2 Stajda görülen ve üzerinde çalışılan projelerin ve/veya imalatların takibi ve tanıtımı
3 Stajda görülen ve üzerinde çalışılan projelerin ve/veya imalatların takibi ve tanıtımı
4 Staj raporunun hazırlanması, gerekli görülen konular ile ilgili araştırmaların yapılması

Mesleki stajın yapıldığı şantiyenin özelliğine göre tüm ders notları kaynak olarak kullanılabilir. Ayrıca internet ve kütüphane kaynakları staj raporunun yazılmasında kullanılabilir.

Staj süresi boyunca yapılan gözlemler, hazırlanan veya uygulanan projeler, şantiye uygulamalarında çekilen fotoğraflar, staj notları ve staj defterinin hazırlanması

Başarılı / Başarısız

*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

*Şantiye ve büro çalışmalarının rapor haline getirilmesi ve staj komisyonunca gerekli görüldüğü taktirde sunulması ile başarılı/başarısız notu verilmektedir.

ÖÇ 1-5: Tüm öğrenme çıktıları staj raporu ve gerekli görüldüğü taktirde yapılan sözlü ile değerlendirilmektedir.

Staja devam, staj raporunun teslimi, raporun yazım kurallarına göre hazırlanması ve gerekli görülmesi halinde çağrılan öğrencinin sözlüye gelmesi; stajın kabul edilmesi için asgari şartlardır.

Prof.Dr.Halit Yazıcı: halit.yazici@deu.edu.tr
Doç.Dr. Serdar Aydın: serdar.aydin@deu.edu.tr

Dönemin ders programı oluşturulduğunda öğretim üyeleri tarafından ilan edilecektir.

EVET

Alan/saha çalışması 20 5 100