Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
Dersin Düzeyi |
Doktora |
Ders Koordinatörü |
PROFESÖR ERHAN DİNÇKAYA |
Dersi Alan Birimler |
İleri Biyomedikal Teknolojiler Sanayi Ortak Bütünleşik Doktora |
Dersin Amacı |
Bu ders biyosensörler ve onların hazırlanmasına ilişkin temel ilkeler üzerine odaklanır. Kursun tamamlanmasıyla, kursa devam eden öğrenciler biyosensörleri biyolojik materyallerin, yada biyolojik olarak türevlendirilmiş veya biyomimik davranış sergileyen yapıların elektro kimyasal, optik, termometrik, piezoelektrik veya manyetik ileticilerle kombine edilmesiyle oluşturulan biyoanalitik cihazlar olduğu konusunda detaylı bilgiye sahip olurlar. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
J.Cooper,T,Cass Biosensors Oxford University Pres,2004 E.Gizeli C.R..Lowe Biomolecular sensors Taylor and Francis Inc.2002 A. Mulchandani, K. R. Rogers, Enzyme and Microbial Biosensors , Humana Press Inclined, (1998) A. Telefoncu(Ed.), Biyosensorler , Ege University Press, (1999 T.M.Canh, Biosensors Chapman and Hall,(1993) A. E. G. Cass(Ed.), Biosensors , Oxford University Press, (1990) |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Sınav ve uygulamalar |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
ilan edilecektir. |
Değerlendirme Kriteri |
ilan edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
ilan edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Prof.Dr.Erhan Dinçkaya |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
ilan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|