Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR.ÖĞR.ÜYESİ ASLI EMİNE ÖZEN DE HAAS |
Dersi Alan Birimler |
Gastronomi ve Mutfak Sanatları |
Dersin Amacı |
Temel gıda bileşenlerinin (su, protein, karbonhidrat, lipid) kimyasal yapılarını, özelliklerini ve gıdalardaki rolünü öğretmek. Temel gıda bileşenlerinin ürün kalitesi ve gıda güvenliği üzerine etkileri konusunda bilinç geliştirmek. Suda ve yağda çözünen vitaminler, mineraller, aroma ve renk maddeleri. Gıdaların işlenmesi sırasında oluşan fiziksel ve kimyasal reaksiyonlar ve bunların gıda kalite özellikleri (stabilite, duyusal, besinsel ve fonksiyonel özellikleri)üzerine etkileri. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Coultate, TP. (2009). Food - The Chemistry of its Components (5th Edition). Royal Society of Chemistry. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Ders anlatımı. |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
İlan edilecektir. |
Dersin Öğretim Dili |
Türkçe |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
İlan edilecektir. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan edilecektir. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|