DERS ADI

: YEMEK HAZIRLAMA VE PİŞİRME III

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3009 YEMEK HAZIRLAMA VE PİŞİRME III ZORUNLU 2 2 0 4

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ DEMET BAĞIRAN ÖZŞEKER

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencilerin soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Salata ve salata soslarını hazırlayabilmek
2   Ordövr, meze ve sandviç hazırlayabilmek
3   Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilmek
4   Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilmek

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak
2 Salataları hazırlamak
3 Mezeleri hazırlamak
4 Mezeleri hazırlamak
5 Ordövr çeşitlerini hazırlamak
6 Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak
7 Yarıyıl içi sınavı
8 Yarıyıl içi sınavı
9 Soğuk çorbaları hazırlamak
10 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak
11 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak
12 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
13 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana Kaynak: Garde Manger-The Art and Craft of the Cold Kitchen 4e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc
Yardımcı Kaynak: The Professional Chef 9e, Culinary Institute of America (CIA), John Wiley & Sons. Inc

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 2 24
Uygulama 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 101

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555