DERS ADI

: ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE CATERİNG

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 3002 ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE CATERİNG ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ DEMET BAĞIRAN ÖZŞEKER

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencileri toplu tüketim amaçlı yemek üretimi ve bu konunun prensipleri hakkında bilgilendirmektir.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Endüstriyel yemek üretimi ile ilgili temel kavramları tanımlayabilmek
2   Dünyada ve türkiye'de yemek üretiminin endüstirleşme sürecini bilmek
3   Endüstriyel yemek üretim sistemleri; yemek dağıtım sistemleri; endüstriyel yemek hizmet sistemlerini bilmek
4   Yerinde üretim ve dağıtımı bilmek
5   Endüstriyel yemek üretim sürecinin yönetimini bilmek

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ TANIMLAR VE KAVRAMLAR
2 TOPLU BESLENME VE AĞIRLAMA ENDÜSTRİSİ
3 DÜNYA DA VE TÜRKİYE'DE YEMEK ÜRETİMİNİN ENDÜSTRİLEŞME SÜRECİ
4 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİM SİSTEMLERİ
5 MERKEZİ ÜRETİM VE DAĞITIM
6 YERİNDE ÜRETİM VE DAĞITIM
7 YARIYIL İÇİ SINAVI
8 YARIYIL İÇİ SINAVI
9 HAZIR YEMEK TESİS VE ORGANİZASYONU
10 ENDÜSTRİYEL MUTFAK DONANIMI
11 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ, PERSONEL EĞİTİMİ, HİJYEN VE SANİTASYON
12 MALİYET PLANLAMA, KONTROLÜ VE PAZARLAMA
13 HAZIR YEMEK ENDÜSTRİSİNİN KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜMLER
14 MEVZUAT VE DİĞER YASAL ZORUNLULUKLAR
15 YARIYIL SONU SINAVI
16 YARIYIL SONU SINAVI

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

ENDÜSTRİYEL YİYECEK ÜRETİMİ. Fermani Maviş. Detay Yayıncılık

Hazır Yemek Sistemleri. Mustafa Tayar, Canan Hecer. Dora Yayıncılk

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 80

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.35555
ÖK.4555
ÖK.55555