DERS ADI

: GASTRONOMİ TRENDLERİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4007 GASTRONOMİ TRENDLERİ ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

ARAŞ.GÖR. PINAR IŞILDAR

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Dünyada gelişen yeni yaklaşımları, gastronomi trendlerini öğrencilere anlatmak ve öğrencilerin yenilikleri yakalamasını sağlamak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gastonomi akımlarını hakkında bilgi sahibi olma
2   Yeni yaklaşımları takip edebilmek
3   Yenilikleri yakalayabilmek ve adapte olabilmek
4   Dünyadaki en iyi örnekleri öğrenmek
5   Yeni teknolojileri takip edebilmek

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Yiyecek Endüstrisi ve Trender
2 Fast Food Akımı
3 Slow Food Akımı
4 Moleküler Gastronomi
5 Ekolojik Gıda ve Yiyecek İşletmelerinde Kullanımı
6 Kent Mutfakları
7 Yarıyıl İçi Sınavı
8 Yarıyıl İçi Sınavı
9 Temalı Restoranlar
10 Franchising Restoranlar
11 Yiyecek Stilisliği
12 Yeme ortamı ve etkileri
13 Dünya nın En İyi Restoranları
14 Gıda Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar
15 Yarıyıl Sonu Sınavı
16 Yarıyıl Sonu Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Özdoğan, O. N. (2014). Yiyecek İçecek Endüstrisinde Trendler (Kavramlar Yaklaşımlar Başarı Hikayeleri ). Detay Yayıncılık, Ankara.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 1 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 15 15
Final Sınavına Hazırlık 1 15 15
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 82

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.111
ÖK.21
ÖK.311
ÖK.411
ÖK.5111