DERS ADI

: ETKİNLİK YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEC 3045 ETKİNLİK YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 4

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ DEMET BAĞIRAN ÖZŞEKER

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Etkinlik Yönetimi hakkında etraflı bilgi sahibi olmak, yönetim tekniklerine ve etkinliğin başarılı bir şekilde planlaması, pazarlaması, uygulaması ve değerlendirilmesi için gerekli stratejilere aşina olmak ve öğrencilerin, destinasyonlarda etkinlik turizmi stratejilerini nasıl belirleyeceklerini öğrenmelerine olanak sağlayan bir kavramsal çerçeve sunmaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Etkinlik yönetiminde turizmin yerini öğrenmek.
2   Etkinlik çeşitlerini sınıflandırmak ve bunların destinasyonun yer algısına katkısını açıklamak.
3   Başarılı bir etkinlik yaratmak için gerekli adımları açıklamak.
4   Etkinlik planlamasında temel adımları bilmek.
5   Etkinlikleri farklı açılardan değerlendirebilmek.
6   Bir etkinliğin kavramsallaştırılması, planlanması ve yürütülmesini değerlendirebilmek.
7   Kendi kişisel öğrenmesini ölçmek ve güçlü ve zayıf yanlarını belirlemek.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Özel Etkinliklere Giriş/Etkinlik Türleri/ Etkinlik Kapsamı
2 Etkinlik Planlamasının Yürütülmesi ve Fonksiyonları Etkinlik Planı Oluşturmak/ Hedef Belirleme/ SWOT Analizi
3 Bir Destinasyonun Yer Algısını Yaratma ve Yorumlamada Etkinliklerin Rolü Etkinlik Alanını Geliştirme, Etkinlik Çevresi ve Temaları/ Etkinlik Üretimi
4 Etkinlik Firmalarının Kurulması Pazarlama ve Etkinlik Yönetimi
5 Bütçe/Finansal Yönetim Etkinlik Sponsorluğu
6 Yiyecek İçecek Yönetimi/ Sürdürülebilir Başarı - Risk Yönetimi/ Güvenli Operasyonlar
7 Sahneleme/ Gösteri/ Konuşmacılar/ Yardımcı Programlar Etkinlik Anketleri ve Değerlendirme
8 Etkinlik Firmalarıyla Çalışma / Sözleşmeler, Gönüllüler ve İnsan Kaynakları Yönetimi
9 Etkinlik Yönetimi için Değerlendirme Tekniklerinin Uygulanması Etkinlik Etkileri/ Etkinlik Hediyelikleri & Ödülleri/ Bilgi Yönetimi
10 Etkinlik Yönetiminde Kariyer Fırsatları
11 Etkinlik Yönetiminde Profesyonelliğin Önemi
12 Sunumlar
13 Sunumlar
14 Sunumlar

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

1. Silvers, Julia Rutherford (2012) Professional Event Coordination, 2nd Edition, Hoboken, New Jersey: John Wiley &Sons
2. Roberts, J (1999). Conference and Event Management. Hodder:US

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

1. Ders anlatımı
2. Sınıf tartışmaları
3. Örnek olay incelemesi
4. Araştırma

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 96

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.15555
ÖK.2555
ÖK.35555
ÖK.4555
ÖK.5555
ÖK.65555
ÖK.7555