DERS ADI

: İNANÇ TURİZMİNDE AĞIRLAMA YÖNETİMİ

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
TİN 5034 İNANÇ TURİZMİNDE AĞIRLAMA YÖNETİMİ SEÇMELİ 3 0 0 5

Dersi Veren Birim

İnanç Turizmi Yüksek Lisans

Dersin Düzeyi

Yüksek Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇENT GÜRHAN AKTAŞ

Dersi Alan Birimler

İnanç Turizmi Yüksek Lisans

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrencilere ağırlama endüstrisindeki uygulamalar, çeşitli iş alanları ve farklı organizasyonların yönetimiyle ilgili perspektif kazandırılması ve dünyada ve Türkiye deki ağırlama endüstrisi eğilimleri ve bunların inanç turizmine etkilerinin değerlendirilmesi yeteneğinin kazandırılmasıdır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Ağırlama Sektörünün nasıl geliştiğini ve bunun inanç turizmine etkilerini tartışabilmek ve kısaca ağırlama endüstrisinin tarihçesini açıklayabilmek
2   Ağırlama endüstrisinin boyutlarını ve kapsamını anlayabilmek amacıyla müşterilere verilen ağırlama hizmetlerini tanımlayabilmek
3   Ağırlama endüstrisinin inanç turizmine etkilerini ve sunduğu hizmetleri kavrayabilmek, bunun gerektirdiği özel hizmet yaklaşımını anlayabilmek
4   Ağırlama endüstrisindeki yeni eğilimleri izleyecek ve bu eğilimlerin getirdiği yeniliklerin inanç turizmine etkilerini sorgulayabilecek bilgi birikimi edinmek

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Konaklama ve Konaklama İşletmeleri (Tarihçe ve Genel Bilgi)
2 Dünyada ve Türkiye deki Ağırlama Endüstrisi Eğilimleri
3 Otel Yönetimi
4 Konaklama İşletmelerinde Örgüt Yapısı ve Departmanlar
5 Yatırım Analizi, Fiziksel Planlama
6 Örgütsel Yapı ve İnsan Kaynakları Yönetimi, Motivasyon ve Liderlik
7 Stratejik Yönetim ve Planlama, Ağırlama Endüstrisinde Satın Alma
8 Otel Yönetimi ve Teknoloji
9 İnanç Turizminde Ağırlama Hizmetleri
10 İnanç Turizmine Katılan Turistlerin Beklentileri ve Otel Yönetimi
11 İnanç Turizmine Katılan Turistler ve Müşteri Hizmetleri Yönetimi
12 İnanç Turizmine Katılan Özel Gruplara Sunulacak Hizmetler
13 Helal Oteller
14 Öğrenci Sunumları ve Tartışmalar

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Ana kaynak:
John R. Walker (2012). Introduction to Hospitality (6th Edition). Pearson Education Limited.

Yardımcı kaynaklar:
T.R. Hinkin (2005). Cases in Hospitality Management: A Critical Incident Approach. New Jersey: John Wiley and Sons, Inc.
Şener, B. (2007). Modern Otel İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon. Ankara: Detay Yayıncılık.
F. Okumuş & U. Avcı (2008). Turizm İşletmelerinde Çağdaş Yönetim Teknikleri. Ankara: Detay Yayıncılık.


Referanslar:
Diğer ders materyalleri: Derse ilişkin makaleler ve diğer dokümanlar dönem başında verilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konulara bağlı sınıf içi tartışmalar, makale incelemeleri, örnek olay çalışmaları ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYC YARIYIL İÇİ ÇALIŞMA
3 YYS YARIYIL SONU SINAVI
4 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + YYC * 0.30 + YYS* 0.40
5 BUT BÜTÜNLEME
6 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.30 + YYC * 0.30 + BUT* 0.40


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Ödevlerin ve sunumların hazırlanışına ilişkin bilgi öğrenci sayısı da dikkate alınarak dönem başında ayrıntılı olarak verilecektir.

Değerlendirme Kriteri

Ara sınav: Öğrencilerini edindikleri bilgiyi kullanarak çıkarımda bulunma düzeyleri ölçülecektir.
Ödev ve Sunum: Öğrencilerin edindikleri bilgileri ne düzeyde analiz ederek bütüncül bir yaklaşımla yorum yapabilme, tartışabilme ve çözüm üretebilme düzeyleri ile bilgilerini aktarabilme yetenekleri değerlendirilecektir.
Final Sınavı: Öğrencilerin ders süresince tartışılan kavramları bir araya getirebilme, nedensellikleri ve ilişkileri değerlendirebilme, tartışabilme ve çözüm önerebilme düzeyi ölçülecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

- Ders sırasında her türlü elektronik cihaz kapalı tutulmalıdır.
- Derse devam önemlidir.
- Öğrenci dersle ilgili faaliyetlerinde akademik etik ilkelerine uymakla yükümlüdür.
- Dönem ödevleri ve sunumlar dönemin başında öğretim üyesi tarafından verilecek formata uygun şekilde hazırlanmalıdır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 2 28
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2,5 35
Vize Sınavına Hazırlık 1 14 14
Final Sınavına Hazırlık 1 20 20
Ödev Hazırlama 1 20 20
Sunum Hazırlama 1 4 4
Final Sınavı 1 2 2
Vize Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10
ÖK.1555
ÖK.254454
ÖK.3454
ÖK.455