Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu |
Dersin Düzeyi |
Lisans |
Ders Koordinatörü |
DR.ÖĞR.ÜYESİ MUSTAFA ÜNÜVAR |
Dersi Alan Birimler |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Dersin Amacı |
Dersin amacı öğrencinin girişimcilik kültürünün temelleriyle tanıştırarak bunları özümsemesini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda girişimcilik kültürü girişimcilik kültürü ve kavramının yanı sıra dünya çapında etkili olan farklı girişimcilik modelleri ve deneyimleri de ders boyunca değerlendirilecektir. Ders aynı zamanda, öğrencilerin yeni bir işletme yaratma, kurma ve çalışmasını sağlama bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmesini mümkün kılmaktadır. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
Kuratko, D. F. & Hodgetts, R. (2006). Entrepreneurship: Theory, Process, and Practice.Cengage Learning. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
Anlatım metodu, soru-cevap metodu, tartışma metodu, örnek olay ve problem çözme metodu |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
Vize ve final sınavları yoluyla problem çözme yeteneği, uygulama yeteneği, analiz etme, sentezleme ve eleştirel düşünme yeteneği. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
Daha sonra duyurulacaktır. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
Daha sonra duyurulacaktır. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
Daha sonra duyurulacaktır. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|