DERS ADI

: MUTFAK UYGULAMALARI III

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4043 MUTFAK UYGULAMALARI III ZORUNLU 0 4 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ TURGAY BUCAK

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Gıda ürünleri ve uygulamaları hakkında bilgi sahibi olmak.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Çorba ve çorbaların sınıflandırılması konusunda bilgi sahibi olma
2   Yumurta pişirme tekniklerini öğrenme ve uygulayabilme
3   Pirinç pişirme tekniklerini öğrenme ve uygulayabilme
4   Bakliyatlar ve diğer nişastalı yiyeceklerin pişirme tekniklerini öğrenme ve uygulayabilme
5   Sebze yemekleri hazırlayabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Çorbalar ve çorbaların sınıflandırılması
2 Kahvaltı, kanepe, sandiviçh, ordövr , peynir tabağı hazırlama
3 Yumurta pişirme teknikleri (poşe, yağda, krep, pan kek vb.)
4 Pirinç pişirme teknikleri, Pilavlar, dolma ve sarmalar
5 Bakliyatlar ve diğer nişastalı yiyecekler ile pişirme teknikleri
6 Sebze yemekleri hazırlama
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Uygulama; Çorba hazırlama yöntemleri
10 Uygulama; Yumurtalı yemekler ve krep hazırlama
11 Uygulama; Sandviç, tost, kanepe ve Ordövr hazırlama
12 Uygulama; Pilav pişirme yöntemleri
13 Uygulama; Bakliyat pişirme
14 Uygulama; Sebze yemekleri
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Türkan C. ( 2010 ) Mutfak Teknolojisi. Cemal Türkkan yayınları
Türkan C. ( 2010 ) Aşçılık. Cemal Türkkan yayınları Ders Notları.
Brown Amy (2000). Understanding food Belmont: Wadsworth Thomson Learning.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama 12 4 48
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 5 60
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.15
ÖK.25
ÖK.35
ÖK.45
ÖK.55