DERS ADI

: GASTRONOMİDE SATIŞ VE PAZARLAMA

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 2022 GASTRONOMİDE SATIŞ VE PAZARLAMA ZORUNLU 3 0 0 3

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇENT YILMAZ AKGÜNDÜZ

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Pazarlama ile ilgili temel bilgileri vermek ve gastronomi ile ilişkili olan bilgilerin kullanılmasını sağlamak

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Satış ve pazarlamanın anlamını, üretimdeki önemini ve pazarlamanın temel prensiplerini kavrayabilme
2   Yiyecek-İçecek ile ilgili alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgileri, gıda satış ve pazarlamanın sorunlarını saptama, tanımlama, formüle etme, çözme becerisini ve bu amaçla uygun yöntemleri öğrenme
3   Gastronomi için gıda satış ve pazarlama uygulamalarında gerekli olan bilgileri seçme ve kullanma becerisine sahip olma
4   Bilgiye erişebilme ve bu amaçla kaynak araştırması yapabilme, veri tabanları ve diğer bilgi ve kaynaklarını kullanabilme
5   Yiyecek-İçecek alanında pazarlama karmasını açıklayabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Pazarlama İle İlgili Temel Kavramlar
2 Yiyecek-içecek İşletmelerinde Pazarlama Çevresi Analizi
3 Yiyecek-içecek İşletmelerinde Pazarlama Çevresi Analizi
4 Yiyecek-içecek işletmelerinde pazar bölümlendirme
5 Yiyecek-içecek işletmelerinde hedef pazar seçimi ve konumlandırma
6 Yiyecek-içecek işletmelerinde ürün ve özellikleri
7 Yiyecek-içecek işletmelerinde ürün ve özellikleri Ara Sınav
8 Yiyecek-içecek işletmelerinde fiyatlandırma stratejileri Ara Sınav
9 Yiyecek-içecek işletmelerinde fiyatlandırma stratejileri
10 Yiyecek-içecek işletmelerinde dağıtım
11 Yiyecek-içecek işletmelerinde dağıtım
12 Yiyecek-içecek işletmelerinde tutundurma stratejileri
13 Yiyecek-içecek işletmelerinde tutundurma stratejileri
14 Yiyecek-içecek işletmelerinde pazarlama karması
15 Dönem sonu sınav
16 Dönem sonu sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Sökmen, A. (2006). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, (4. Baskı), Ankara: Detay Yayıncılık.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 3 36
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 3 3
Final Sınavına Hazırlık 1 4 4
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 81

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.455
ÖK.55