DERS ADI

: YİYECEK İÇECEK ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ II

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 2006 YİYECEK İÇECEK ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ II ZORUNLU 2 2 0 5

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DR.ÖĞR.ÜYESİ GÖZDE TÜRKÖZ BAKIRCI

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Öğrencilere yiyecek ve içecek üretiminde kullanılan teknolojiler konusunda bilgi kazandırmaktır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Et ürünleri teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
2   Süt ürünleri teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
3   Meyve ve sebze işleme teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
4   Tahıl teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
5   Fermentasyon, Sirke, Zeytin, Turşu teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
6   Dondurulmuş gıdalar ve tüketime hazır yiyecekler hakkında bilgi sahibi olma

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Et ürünleri teknolojisi
2 Et ürünlerinde kullanılan ingredientler, ve katkı maddeleri
3 Sütün bileşimi ve fizikokimyasal özellikleri
4 Sütteki mikroorganizmalar
5 Süt ürünleri
6 Meyve ve sebze işleme teknolojisi
7 Meyve ve sebze işleme teknolojisi / Ara sınav
8 Tahıl teknolojisi / Ara sınav
9 Tahıl teknolojisi
10 Fırıncılık ve pastane ürünleri
11 Fermentasyon teknolojisi, fermente ve damıtılmış alkollü içkiler
12 Sirke teknolojisi, zeytin teknolojisi, turşu teknolojisi
13 İşlemeye hazır ürünler, dondurulmuş gıdalar
14 Dondurulmuş gıdalar ve tüketime hazır yiyecekler
15 Dönem Sonu Sınav
16 Dönem Sonu Sınav

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

Fügen Durlu-Özkaya, Serap Coşansu ve Kamuran Ayhan, 2013. Her Yönüyle Gıda. SİDAS Medya Ltd.Şti. İzmir.
Prof.Dr. İlbilge Saldamlı, Gıda Kimyası, Hacettepe Üniversitesi Yayınları, 1998
Prof.Dr. Aydın Öztan, Et Bilimi Ve Teknolojisi TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yayınları Ankara, 2003
Prof.Dr. Mustafa Üçüncü, Süt Ve Mamülleri Teknolojisi
Jale Acar ve Vural Gökmen, Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi (2 Cilt)

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Anlatım, Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 ARS ARASINAV
2 YYS YARIYIL SONU SINAVI
3 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + YYS * 0.60
4 BUT BÜTÜNLEME
5 BUTBN BÜTÜNLEME SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 2 24
Uygulama 12 2 24
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 3 36
Vize Sınavına Hazırlık 1 4 4
Final Sınavına Hazırlık 1 5 5
Sunum Hazırlama 10 3 30
Final Sınavı 1 1 1
Vize Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 125

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555
ÖK.2555
ÖK.3555
ÖK.4555
ÖK.5555
ÖK.6555