: SERAMİK AKSESUAR TASARIMI II

Seramik ve Cam Tasarımı Yüksek Lisans

DOÇ. EFE TÜRKEL

Seramik ve Cam Tasarımı Yüksek Lisans

Farklı biçim ve tekniklerde, tamamen seramik malzemeden oluşan veya seramik malzemenin de içinde bulunduğu aksesuarlar tasarlamak ve üretmek amaçlanmıştır.

1   Seramik malzemeyi tanıması, şekillendirme ve pişirim yöntemleri hakkında uygulamalı ve teorik olarak bilgi edinebilmesi
2   Seramiği diğer malzemelere (metal, deri, kumaş v.b.) uygun olarak nasıl kullanacağı hakkında bilgi edinebilmesi
3   Seçmiş olduğu konuyla ilgili özgün projeler yaratabilmesi
4   Projesini gerçekleştirmesi için gerekli olan donanımı kullanabilmeyi öğrenebilmesi
5   Sahip olduğu estetik ve teknik bilgiyi geliştirebilmesi beklenmektedir

1 1-Ders içeriği ve projeler hakkında bilgilendirme
2 2-Projeye ilişkin malzemelerin belirlenmesi
3 3-Projeye ilişkin malzemelerin temini ve proje eskiz çalışmalarının değerlendirilmesi
4 4-Projeye ilişkin teknik çözümlemelerin bitirilmesi ve konulara ilişkin teorik bilgilerin paylaşılması
5 5-Atölye çalışması
6 6-Atölye çalışması
7 7-Ön değerlendirmeler
8 8-Atölye çalışması
9 9-Atölye çalışması
10 10-Atölye çalışması
11 11-Atölye çalışması
12 12-Atölye çalışması
13 13-Atölye çalışması
14 14-Sunum, ödev ve projelerin değerlendirilmesi

- FRITH, Donald E.; Mold Making For Ceramics, Krause Publications, 1998
- MARTIN, Andrew; The Essential Guide to Mold Making & Slip Casting , Lark Books-2007
- Mc GRATH, Jinks; The Encyclopedia of Jewelry Making Techniques; Page One Publishing Ltd. - 2004
- Mc GRATH, Tim; Jewelry Fundementals of Metalsmithing; Hand Books Press 1997
- PETERSON, Susan & Jan; Seramik Yapıyoruz- Karakalem Kitabevi Çev: Prof.Sevim Çizer
-QUINN, Anthony; Ceramic Design Course: Principles, Practice, and Techniques: A Complete Course for Ceramicists, Barron s Educational Series, 2007
- REJINDERS, Anton; The Ceramic Process: A Manual and Source of Inspiration for Ceramic Art and Design- University of Pennsylvania Press - 2005
- SEECHARRAN, Vanetta; The Encyclopedia of Contemporary Jewelry Making Tachniques; -Page One Publishing Ltd. 2009

Öğretim üyesi öğrencileri, verilen projenin teknik ve estetik anlamda çözümlemeleri ve nihai ürün alma konusunda bilgilendirerek yönlendirecektir. Her çalışmanın başlangıcında yapılacak proje ile ilgili olarak tasarım çizimleri, malzeme araştırması, teknik çözümlemeler ve uygulama yöntemleri saptanacak daha sonra da proje gerçekleştirilecektir. Öğrenci aynı zamanda çalışmış olduğu projelerin sunumundan da sorumlu olacaktır.

Başarılı / Başarısız

*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Puanlama, verilen projeye uygun özgün tasarım oluşturma, teknik çözümleme, nihai ürün yapımındaki hassasiyet, konuya ilişkin teorik araştırmanın niteliği, sunum dosyası ve yapılan çalışmanın sergilenmesi üzerinden yapılacaktır. Ayrıca öğrencilerin çalıştığı atölyelerin temizliğine ve ekip çalışmasına ilişkin göstermiş oldukları bireysel hassasiyet de göz önünde bulundurulacaktır. Ders iki seans olarak uygulanacak, her seansın başında ve sonunda öğrencinin derse katıldığına dair imza alınacak, seansa katılmayan öğrenci, katılmadığı seans süresi boyunca devamsız sayılacaktır.

1-Dersin %80 ine katılım zorunludur.
2-Her türlü intihal girişimi fiili disiplin cezasıyla sonuçlanır.
3- Verilen projelerin zamanında teslimi önemlidir ve katılım zorunludur.
4-Öğrenci, atölyedeki elektrik motorlu cihazların ve el aletlerinin usulsüz kullanımı sonucu doğacak problemlerden kendisi sorumlu olacaktır.
5-Öğrenci atölyenin temizliğinden sorumlu olacaktır.

efe.turkel@deu.edu.tr

Cuma 15.00-16.00