DERS ADI

: BİTİRME STAJI

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
GMS 4036 BİTİRME STAJI ZORUNLU 0 0 0 30

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

DOÇ.DR. TURGAY BUCAK

Dersi Alan Birimler

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Amacı

Ders, öğrencilerin işleriyle ilgili günlük faaliyetlere yönelik uygulamalı bilgi, beceri ve yetkinlikleri kazanmasını amaçlamaktadır.

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gastronomi ve yiyecek içecek sektöründeki temel mesleki faaliyetleri tanımlamak
2   Takım üyesi olarak çalışmak
3   İşyerindeki insan ilişkilerini ve örgütsel yapıyı gözlemlemek ve yorumlamak
4   İşiyle ilgili görevleri ve sorumlulukları yerine getirmek
5   Örgütsel yapı içerisinde iletişim araçlarını etkin kullanmak

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Stajın gerçekleşeceği kurum/kuruluş oryantasyon eğitimi
2 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
3 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
4 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
5 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
6 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
7 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
8 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
9 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
10 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
11 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
12 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
13 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması
14 İşle ilgili görevlerin yerine getirilmesi, işbaşında eğitim, staj raporunun hazırlanması

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Uygulama

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

Öğrenci tarafından sunulan staj raporu, stajın gerçekleştiği kurumun stajla ilgili görüşü dikkate alınarak, Bölüm Staj Komisyonu tarafından değerlendirilmektedir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

Dokuz Eylül Üniversitesi Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Staj Yönergesi ve Bitirme Stajı Başvuru Formunda belirtilen maddeler uygulanmaktadır.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

EVET

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Alan/saha çalışması 70 9 630
Rapor hazırlama 14 8 112
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 742

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1555555555555
ÖK.2555555555555
ÖK.3555555555555
ÖK.4555555555555
ÖK.5555555555555