ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Sağlık

SAĞLIK

Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi

Üniversitemiz öğrenci, akademik ve idari personeline sağlık hizmeti, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak Tınaztepe Yerleşkesi’nde Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi tarafından verilmektedir. Sağlık birimimizde, uzman ve pratisyen hekim, göz ve diş hekimleri, hemşire, çevre sağlığı teknisyeni, psikolog ve biyologlardan oluşan bir ekip çalışmaktadır. Üniversitemiz öğrencileri ve çalışanları, tüm sağlık işlemleri için öncelikli olarak Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’ne başvurarak Sağlık hizmetlerinden faydalanabilirler.
Merkez Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi’nde ayakta tedavi, diş sağlığı tanı ve tedavileri yapılmaktadır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet sunan Mediko Sosyal Hizmetler Ünitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi, Üniversitemiz öğrencileri ile akademik ve idari personeline psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmeti vermektedir.

Birimin amacı; bireylerin zihinsel, duygusal ve davranışsal gelişimlerine katkıda bulunmak, problem çözme becerilerini geliştirerek yaşam kalitelerini arttırmalarına yardımcı olmaktır.