ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Staj Olanakları

Staj Olanakları

Stajın amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgileri sektörlerdeki kurumlarda uygulayarak, deneyim kazanmalarını ve kurumların işleyişlerini tanıma imkanı sağlamaktır. Bu olanaklardan diğer üniversite öğrencileri ile ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrenciler de yararlanmaktadır.

Buca Eğitim Fakültesi, Tıp Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Hemşirelik Fakültesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Torbalı Meslek Yüksekokulu, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu zorunlu staja tabidirler.

Kariyer Planlama Koordinatörlüğü’ne, Kariyer Günleri ve Tanıtım Toplantılarına katılan firmalarca sunulan staj ve iş ilanları dışında, üniversitemizde duyurulması için çeşitli firmalar aracılığı ile staj ve iş ilanları gönderilmektedir. Bu ilanlar, üniversitemiz fakülte bölümleri tarafından görevlendirilmiş olan ve koordinatörlüğümüz ile birlikte çalışan temsilcilerimizce, web sitemizde ve sosyal medya’da duyurulmaktadır. 

Çeşitli sektörlerdeki firmaların dışında, Dokuz Eylül Üniversitesi, öğrencilerine bünyesinde bulunan Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Yapı İşleri Daire Başkanlığı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında ve bağlı fakülte laboratuvarlarında staj imkanı sağlamaktadır.