ÖĞRENCİ İÇİN GENEL BİLGİLER

: Beslenme

BESLENME VE SOSYAL TESİSLER

Beslenme

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren toplam 5 adet mutfağımızda yemek üretimi gerçekleştirilmektedir. 12 adet öğrenci, 9 adet personel olmak üzere toplam 21 adet yemekhanemiz mevcut olup; bu yemekhanelerde günde ortalama 8.000 kişiye öğle yemeği, ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği ile DEÜ Öğrenci Yurdu’nda hafta içi ve hafta sonu üç öğün yemek hizmeti verilmektedir. Aynı zamanda İzmir dışında Torbalı, Seferihisar ve Foça’da bulunan Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızda yemek hizmeti verilmektedir. Yemek listeleri, üniversitemiz öğrencilerinin kalori ihtiyaçları göz önünde bulundurularak diyetisyen kontrolünde mutfak çalışanlarımızla beraber hazırlanmaktadır. Mutfaklarımızda her öğün 4 çeşit yemek çıkarılmaktadır.
Öğrencilerimiz Akıllı Kartlarına yükledikleri sanal para ile aşağıda yerleri belirtilen Üniversitemize bağlı yemekhanelerde, günlük ya da haftalık yemek hizmetlerinden 11:45-14:00 saatleri arasında yararlanabilirler.
Dokuz Eylül Üniversitesi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet vermekte olan11 kantin-kafeterya ve 2 marketin yanı sıra çok sayıda özel kantin işletmeleriyle öğrencilerimiz ve personelimize, fast-food, soğuk-sıcak içecek, hazır gıda satışı ile beslenme hizmeti verilmektedir.   
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı sosyal tesislerimizden tüm öğrencilerimiz yararlanabilmektedir.

Tınaztepe Sosyal Tesisleri

Tınaztepe Yerleşkesinde yer alan sosyal tesisimiz, yemekhaneleri, restaurantları, balo salonu, pastane, kahve salonu ve oyun salonu ile Tınaztepe Kampüsü’nün önemli gereksinimlerini karşılamaktadır.

Eylül Köşk

Değişik lezzetler sunan restaurant ile farklı konseptlerde dizayn edilen özel salonları ve bahçesiyle, özel kutlamalarınıza yönelik yemek organizasyonlarına da ev sahipliği yapan Eylül Köşk sizlerin hizmetindedir.

Lokal – Çatı Restaurant

Üniversitemizin Rektörlük Binası’nın çatı katında,, yenilenen görüntüsü ve hizmet kalitesiyle tüm mensuplarımıza ve öğrencilerimize keyifli bir ortam sunmaktadır.

Aktivite Merkezi

2011 yılında hizmete açılan Aktivite Merkezi, Tınaztepe Yerleşkesi içinde olup; 1.950 m² alanda, 1 adet 60 ve 1 adet 66 kişi kapasiteli olmak üzere 2 tane cep sinema salonu ve kafeteryası ile öğrencilerimizin hizmetine sunulmuştur.