COURSE UNIT TITLE

: FOOD-BEVERAGE CULTURE

Description of Individual Course Units

Course Unit Code Course Unit Title Type Of Course D U L ECTS
SEC 3020 FOOD-BEVERAGE CULTURE ELECTIVE 3 0 0 5

Offered By

Tourism Management

Level of Course Unit

First Cycle Programmes (Bachelor's Degree)

Course Coordinator

ASISTANT PROFESSOR ÖZAY EMRE YILDIZ

Offered to

Tourism Management

Course Objective

Öğrencilerin yeme-içme dünyası ile ilgili bilgi, bilinç ve genel kültürünün artırılması

Learning Outcomes of the Course Unit

1   Yeme-içmenin geçmişi ile ilgili genel bilgi kazanma
2   Yeme-içme hizmetinin gelişimi ile ilgili bilgi kazanma
3   Yeme-içme ile ilgili güncel gelişmeleri izleme

Mode of Delivery

Face -to- Face

Prerequisites and Co-requisites

None

Recomended Optional Programme Components

None

Course Contents

Week Subject Description
1 Yeme-içme kültürüne giriş
2 Beslenme tarihi - tarih öncesi
3 Beslenme tarihi - antikite
4 Beslenme tarihi - modern zamanlar
5 Yiyecek - içecek endüstrisi
6 Yeme - içme hizmeti
7 Önde gelen yeme - içme kültürleri
8 Önde gelen dünya mutfakları
9 Önemli yeme - içme törenleri
10 Dünyanın önde gelen restoranları
11 Türkiye'nin önde gelen restoranları
12 Önemli yiyecek ve içecekler
13 Yeme-içmede çağdaş eğilimler
14 Yeme-içmenin geleceği

Recomended or Required Reading

To be announced.

Planned Learning Activities and Teaching Methods

Lectures
Discussions
Case Studies
Research

Assessment Methods

Successful / Unsuccessful


Further Notes About Assessment Methods

None

Assessment Criteria

To be announced.

Language of Instruction

English

Course Policies and Rules

To be announced.

Contact Details for the Lecturer(s)

To be announced.

Office Hours

To be announced.

Work Placement(s)

None

Workload Calculation

Activities Number Time (hours) Total Work Load (hours)
Lectures 14 3 42
Preparations before/after weekly lectures 14 3 42
Preparation for midterm exam 1 10 10
Preparation for final exam 1 10 10
Preparing assignments 1 18 18
Midterm 1 1 1
Final 1 2 2
TOTAL WORKLOAD (hours) 125

Contribution of Learning Outcomes to Programme Outcomes

PO/LOPO.1PO.2PO.3PO.4PO.5PO.6PO.7PO.8PO.9PO.10PO.11PO.12
LO.15555
LO.255555
LO.3555