Ders Bilgileri
|
Dersi Veren Birim |
İngilizce İşletme Yönetimi Yüksek Lisans |
Dersin Düzeyi |
Yüksek Lisans |
Ders Koordinatörü |
PROFESÖR ÖMÜR NECZAN ÖZMEN |
Dersi Alan Birimler |
İngilizce İşletme Yönetimi Yüksek Lisans |
Dersin Amacı |
Bu ders aile kontrolunda olan işletmelerin daha iyi performans sergilemeler ile sonuçlanan rekabetçi avantaj yaratmalarını sağlayan eşsiz özelliklerini anlamak üzere tasarlanmıştır. Uzun dönemli rekabet için yönetsel fonksiyonlara, örgütsel yapıya, stratejik planlama, finansal ve pazar odaklı opsiyonlar, aile dinamikleri sahiplik, iletişim, anlaşmazlık, liderlik, güçlendirme, yönetim takım konuları ve aile işletmeleri alt sistemlerinin etkili optimizasyonu için gerekli uygulamalar üzerinde durur. |
Dersin Öğrenme Kazanımları |
||||||||||||||||
|
Dersin Öğretim Türü |
Örgün Öğretim |
Dersin Önkoşulu/Önkoşulları |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Ders İçeriği |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Ders İçin Önerilen Kaynaklar |
1. Family Business, 3rd Edition by Ernesto J. Poza, South-Western Cengage Learning. |
Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri |
1. Akademisyenler, aile işletmeleri uygulamacıları, psikologlar ile etkileşim ve anlatımlar, sınıf tartışmaları, alan projeleri, aile işletmeleri sahipleriyle tartışmalar, örnek olay çözümlemeleri ve sunumlar |
Değerlendirme Yöntemleri |
||||||||||||||||||||||||||||
*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz. |
Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar |
Yok |
Değerlendirme Kriteri |
1. Öğrenci tipik bir işletme planının içeriğini tanımlayacaktır. |
Dersin Öğretim Dili |
İngilizce |
Derse İlişkin Politika ve Kurallar |
1. Derslerin %70'ine devam zorunludur. |
Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri |
İlan Edilecektir. |
Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri |
İlan Edilecektir. |
Staj Durumu |
YOK |
İş Yükü Hesaplaması |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|