DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gıda Teknolojisi

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Genel mikrobiyoloji bilgisi ile gıda mikrobiyolojisi arasında bağlantı kurabilmek
2   Gıdaların bozulmasına sebep olan mikroorganizmaları ve özelliklerini tanımak
3   Gıda kaynaklı hastalıkların tanınması
4   Güvenli gıda eldesi için kullanılan koruyucu yöntemler

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Gıdalarda bulunan önemli mikroorganizmalar
2 Gıdalara mikrobiyal bulaşma kaynakları
3 Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler
4 Gıdalarda mikrobiyal gelişmeye etki eden faktörler
5 Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar
6 Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar
7 Vize
8 Gıdalarda Mikrobiyolojik Bozulmalar
9 Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
10 Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
11 Gıda Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar
12 Gıda Muhafaza İlkeleri
13 Gıda Muhafaza İlkeleri
14 Genel Değerlendirme ve Sunumlar
15 Final Uygulama Sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 ODV Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + FN * 0.50
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + BUT * 0.50


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Konu Hakkında Hazırlık 14 1 14
Laboratuvar 14 1 14
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Vize Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavına Hazırlık 1 8 8
Lab Sınavına Hazırlık 1 8 8
Sunum Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Uygulama sınavı 1 2 2
Proje Final Sunumu 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 135

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4