DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gıda Teknolojisi

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   1. Öğrenci fermantasyonun tanımını ve mikroorganizmaları bilir.
2   2. Öğrenci destile alkollü içkilerin üretim teknolojilerini bilir.
3   3. Öğrenci şarap üretim teknolojilerini bilir.
4   4. Öğrenci bira üretim teknolojilerini bilir.
5   5. Öğrenci sirke üretim teknolojilerini bilir.
6   6. Öğrenci turşu, zeytin ve boza üretim teknolojilerini bilir.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 1 Fermantasyonun tanımı, mikroorganizmaları ve çeşitleri 11 Sirke
2 2 Etil alkol fermantasyonun kinetiği ve hammaddeleri 12 Turşular
3 3 Fermentasyon mikroorganizmaları 13 Sofralık zeytin
4 4 Mikrobiyel metabolizmanın esasları 14 Diğer bitkisel fermente gıdalar
5 5 Malt teknolojisi
6 6 Bira teknolojisi
7 7 Ara Sınav
8 8 Şarap teknolojisi
9 9 Damıtık alkollü içecekler: Eskitilen damıtık alkollü içecekler
10 10 Damıtık alkollü içecekler: Eskitilmeyen damıtık alkollü içecekler

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 ODV Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + FN * 0.50
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + BUT * 0.50


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Konu Hakkında Hazırlık 14 1 14
Öğrenci Sunumları 1 3 3
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Ödev Hazırlama 1 10 10
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Sunum Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 124

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4
ÖK.5
ÖK.6