DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gıda Teknolojisi

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   1- Mikroorganizmaların önemini, bulaşma kaynaklarını ve üreme koşullarını açıklayabilir.
2   2- Gerekli hijyenik önlemleri alarak, yiyeceklerde oluşabilecek olan bozulmaları engelleyebilir.
3   3- Güvenli gıda üretimi için personel hijyeni ve tüm güvenlik kurallarını başarıyla uygulayabilir.
4   4- Sanitasyon ekipmanları ve metotlarını içeren modern güvenlik ve sanitasyon uygulamalarını gerçekleştirebilir.
5   5- Sanitasyonda HACCP in önemini açıklayabilir.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 1.Giriş ve DersinTanıtımı 11.HACCP ve Ürün Kalitesi
2 2.Gıda Endüstrisinde Sanitasyon ve Güvenlik 12.Uluslararası gıda güvenliği programları ve standartların korunması
3 3.Gıda Mikrobiyolojisine Giriş 13.Proje Sunumları
4 4.Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları ve gıdalarda üremesine etki eden faktörler 14. Genel Değerlendirme
5 5. Mikroorganizmaların bulaşma kaynakları ve gıdalarda üremesine etki eden faktörler
6 6.Gıdalarda karşılaşılan bozulmalar
7 7. Arasınav
8 8. Temizlik ve Sanitasyon
9 9.Kişisel hijyen ve mutfakta güvenlik kuralları
10 10.Gıda Hizmet Sanitasyonu ve Yönetimi

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 ODV Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + FN * 0.50
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + BUT * 0.50


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Konu Hakkında Hazırlık 14 1 14
Öğrenci Sunumları 1 3 3
Vize Sınavına Hazırlık 1 10 10
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Ödev Hazırlama 1 10 10
Sunum Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 124

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4
ÖK.5