DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gıda Teknolojisi

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Gıda Biliminde kullanılan temel bilgi düzeyine sahip olmak
2   Gıda işleme alanındaki prensip ve tanımlamalara hakim olmak.
3   Gıda endüstrisinde kullanılan karıştırıcılar, filtre sistemleri, homojenizatörler, membran ayırma sistemleri ve santrifüjleri öğrenme ve bu makinelerin çalışma prensipleri hakkında bilgi sahibi olma.
4   İşlenmiş bir gıda üretiminde hammaddeden başlayarak uygulanacak tüm işlem basamaklarını ve kullanılacak ekipmanı belirleyebilme.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Giriş
2 Temel Bilgiler (Boyutlar, Birimler)
3 Gıda işlemenin tarihçesi, gıda işlemede hammaddelerin önemi, hammaddenin hasadı, taşınması ve dikkat edilecek hususlar.
4 Yaş temizleme, kuru temizleme
5 Eleme, süzme, çöktürme
6 Öğütme, parçalama
7 vize
8 Santrifüj, Filtrasyon
9 Damıtma
10 Ekstraksiyon
11 Homojenizasyon, Emülsiyon
12 Kütle ve enerji denklikleri
13 Kütle ve enerji denklikleri
14 Genel Değerlendirme
15 Final

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Yüz-yüze konu anlatımı, sunumlar ve ödevler

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 ODV Ödev
3 FN Final
4 BNS BNS VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + FN * 0.50
5 BUT Bütünleme Notu
6 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ * 0.30 + ODV * 0.20 + BUT * 0.50


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 14 3 42
Konu Hakkında Hazırlık 14 2 28
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 14 2 28
Vize Sınavına Hazırlık 1 8 8
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Diğer Kısa Sınavlara Hazırlık 2 5 10
Ödev Hazırlama 1 5 5
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Diğer Kısa Sınav 2 1 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 137

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4