:

SEÇMELİ

Uluslararası İlişkiler

1   Öğrenciler Arap Baharına yol açan toplumsal ayaklanmalarin siyasi, sosyal, ve kültürel dinamikleri anlayacaklardır.
2   Bu toplumsal ayaklanmaları tarihsel geçmişleri demokrasiye geçiş yaklaşımları çerçevesinde anlayacak analitik becerilerini geliştireceklerdir.
3   Bu toplumsal ayaklanmaların gerçekleşme sürecini öğreneceklerdir.
4   Arap Baharı sonrası bu toplumsal ayaklanmaların başarılı olup olmadığını anlayacak bilgiye sahip olacaklardır.

1 Orta Doğu siyasetine giriş PPT provided by the instructor.
2 Arap Baharı'nın Siyasi Geçmişi James Gelvin, The Arab Uprisings, What Everyone Needs to Know, Oxford: Oxford University Press, 2015, Chapter 1: A Revolutionary Wave pp. 1-6. Philip Howard and Muzammil M. Hussain, Democracy s Fourth Wave, Digital Media and Arab Spring, New York: Oxford University Press, 2013, pp. 3-10.
3 Arap Baharı'na yol açan siyasi faktörler: Otoriter Rejimlerin Devamlılığı Laurel E. Miller et al. Democratization in the Arab World, Prospects and Lessons from around the Globe, Arlington, VA: Rand Corporation, National Defense and Research Institute, 2012. Chapter 3: The Arab World on the Eve of Change, pp. 35-53. James Gelvin, The Arab Uprisings, What Everyone Needs to Know, Oxford: Oxford University Press, 2015, Chapter 1: A Revolutionary Wave pp. 7-10.
4 Arap Baharı'na yol açan ekonomik faktörler: Ekonomik krizler ve Yolsuzluk James Gelvin, The Arab Uprisings, What Everyone Needs to Know, Oxford: Oxford University Press, 2015, Chapter 1: A Revolutionary Wave pp. 19-37. Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012. Chapter 2: Bread Oil and Jobs, pp. 24-43.
5 Sosyal Medya'nın Arab Baharı üzerinde etkileri Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012. Chapter 3: Media Revolution, pp. 44-61. Philip Howard and Muzammil M. Hussain, Democracy s Fourth Wave, Digital Media and Arab Spring, New York: Oxford University Press, 2013, Chapter 1: Digital Media and the Arab Spring, pp. 17-25.
6 Tunus'da Arap Baharı James Gelvin, The Arab Uprisings, What Everyone Needs to Know, Oxford: Oxford University Press, 2015, Chapter 1: A Revolutionary Wave pp. 39-85. Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012. Chapter 4: Tunisia s Jasmine Revolution, pp. 63-96.
7 Mısır'da Arap Baharı Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012. Chapter 5: The Pharaoh Falls, pp. 96-135.
8 Suriye'de Arap Baharı Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012, pp. 195-215.
9 Arap Baharı Sonrası Dönem Lin Noueihed and Alex Warren, The Battle for the Arab Spring, New Haven and London: Yale University Press, 2012. 243-284.
10 Öğrenci Sunumları
11 Öğrenci Sunumları
12 Öğrenci Sunumları
13 Öğrenci Sunumları

Öğretim üyesinin ders anlatımı ve öğrencilerin derse katılımı, öğrenci sunumları ve öğrencilerin yazdıkları raporlar.

1 ARS ARASINAV
2 ODV ODEV PROJE
3 SUN SUNUM
4 YYBN YARIYIL SONU BAŞARI NOTU ARS * 0.40 + ODV * 0.40 + SUN * 0.20

*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Rapor hazırlama 1 25 25
Preparing assignments 0 0 0