DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Efes Meslek Yüksekokulu

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Tarif geliştirme ve sunum teknikleri hakkında bilgi verir.
2   Et yemeklerinin servisi hakkında bilgi verir.
3   Etlerin garnitür sos uyumu ile birlikte armoni olarak servisini açıklar.
4   Sebze yemeklerinin tek başına veya başka bileşenler ile servis şeklini açıklar.
5   Makarna hamuru sosları ve servisi hakkında bilgileri açıklar.
6   Özgün malzemeler kullanarak mönü uyum ve sıralama hakkında bilgi verir.
7   Türk ve dünya mutfak bilgilerini birleştirerek özgün tarifler ve büfeler geliştirir.
8   Tatlıların özgün sunulmasını açıklar.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Tarif geliştirme ve sunumun özellikleri ve yapım teknikleri
2 Çorbalarda tarif geliştirme ve sunum teknikleri
3 Et yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
4 Sebze yemeklerinin reçetelerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
5 Köfte ve hamur işi yemeklerinin geliştirilmesi ve sunum teknikleri
6 Makarnaların geliştirilmesi ve sunum özellikleri
7 ARA SINAV
8 Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli
9 Özgün malzemelerle tarif geliştirme sunum özellikleri black box modeli
10 Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri
11 Türk Mutfağında özgün reçeteler oluşturma ve sunum teknikleri Açık büfe yapım teknikleri
12 Dünya Mutfağında özgün tarif geliştirme ve sunum teknikleri Açık büfe yapım teknikleri
13 Tatlılarda reçete geliştirme ve sunum teknikleri.

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili gerçek olay ve durumlarla ilgili video izlenimi, ödevler, sunumlar ve konuya dair akademik makalelerin incelenmesi sayesinde güncel araştırmaların da takip edilmesi.

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 12 12
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 12 2 24
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 76

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4
ÖK.5
ÖK.6
ÖK.7
ÖK.8