DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Efes Meslek Yüksekokulu

Dersin Düzeyi

Önlisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Maliyet analizi ile ilgili kavramları açıklar.
2   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerinde maliyet yapısını açıklar.
3   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerinde oda, yiyecek-içecek maliyetlerinin ana hatlarıyla hesaplanmasını açıklar.
4   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerine özgü hesap çerçevesi ve hesap planı ile özellikli hesapları açıklar.
5   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerinde maliyet analizi ve denetimi ile ilgili kavramları açıklar.
6   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerinde gelir ve giderlerin (faaliyetle ilgili ve faaliyet dışı tüm giderler) takip, kontrol ve muhasebeleştirilmesini öğrenir, bu işlemlerin işletme açısından taşıdığı önemi ve anlamı açıklar.
7   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerindeki muhasebe süreci ile ilgili dönem başı, dönem içi ve dönem sonu işlemlerinin nasıl yapılacağını, finansal tablolara nasıl yansıtılacağını açıklar.
8   Konaklama ve yiyecek&içecek işletmelerinde amortisman ve yeniden değerleme yöntemlerini açıklar.

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Maliyet Kontrol Bilgisi Hakkında Genel Bilgiler
2 Konaklama İşletmeleri Ve Maliyet Kontrol Hakkında Genel Bilgiler
3 Konaklama İşletmelerinde Maliyet Kontrol Belge Düzeni
4 Konaklama İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi
5 Konaklama İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi
6 Konaklama İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi
7 ARASINAV
8 Yiyecek&İçecek İşletmeleri Hakkında Genel Bilgiler
9 Yiyecek&İçecek İşletmelerinin Gelirleri Ve Çalışma Düzeni
10 Yıyecek&İçecek İşletmelerinde Belge Düzeni
11 Yiyecek& İçecek İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi
12 Yiyecek& İçecek İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi
13 Yiyecek& İçecek İşletmelerinde Maliyetlerin Kontrolü Ve Denetimi

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatımı, konularla ilgili gerçek olay ve durumlarla ilgili video izlenimi, ödevler, sunumlar ve konuya dair akademik makalelerin incelenmesi sayesinde güncel araştırmaların da takip edilmesi.

Değerlendirme Yöntemleri

Başarılı / Başarısız


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 12 2 24
Vize Sınavına Hazırlık 1 12 12
Final Sınavına Hazırlık 1 12 12
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 52

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12PK.13PK.14PK.15PK.16
ÖK.1
ÖK.2
ÖK.3
ÖK.4
ÖK.5
ÖK.6
ÖK.7
ÖK.8