DERS ADI

:

Ders Bilgileri

Ders Kodu Ders Adı Ders Türü D U L AKTS
SEÇMELİ

Dersi Veren Birim

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Dersin Düzeyi

Lisans

Ders Koordinatörü

Dersi Alan Birimler

Dersin Amacı

Dersin Öğrenme Kazanımları

1   Yumurta, Pirinç, Bakliyat ve sebzelerin özelliklerini kavrayabilme.
2   Çorba, yemek, Salata, sandivich, krep hazırlayabilme

Dersin Öğretim Türü

Örgün Öğretim

Dersin Önkoşulu/Önkoşulları

Yok

Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar

Yok

Ders İçeriği

Hafta Konular Açıklama
1 Çorbalar ve çorbaların sınıflandırılması
2 Çorba hazırlama yöntemleri
3 Kahvaltı, kanepe, sandiviçh, ordövr , peynir tabağı hazırlama
4 Yumurta pişirme teknikleri (poşe, yağda, krep, pan kek vb.)
5 Yumurtalı yemekler ve krep hazırlama
6 Pirinç pişirme teknikleri, Pilavlar, dolma ve sarmalar
7 Pirinç pişirme teknikleri, Pilavlar, dolma ve sarmalar
8 Yarıyıl içi sınavı
9 Pilav pişirme yöntemleri
10 Bakliyatlar ve diğer nişastalı yiyecekler ile pişirme teknikleri
11 Bakliyatlar ve diğer nişastalı yiyecekler ile pişirme teknikleri
12 Sebze yemekleri hazırlama
13 Sebze yemekleri hazırlama
14 Salataların sınıflandırılması ve salata sosları hazırlama
15 Yarıyıl sonu sınavı
16 Yarıyıl sonu sınavı

Ders İçin Önerilen Kaynaklar

İlan Edilecektir.

Öğrenme ve Öğretme Yöntemleri

Ders anlatmı ve uygulama.

Değerlendirme Yöntemleri

SIRA NO KISA KOD UZUN ADI FORMUL
1 VZ Vize
2 FN Final
3 BNS BNS VZ*0.40+FN * 0.60
4 BUT Bütünleme Notu
5 BBN Bütünleme Sonu Başarı Notu VZ*0.40+BUT * 0.60


*** Bütünleme Sınavı Yapılmayan Birimlerde Bütünleme Kriteri Dikkate Alınmaz.

Değerlendirme Yöntemlerine İliskin Aciklamalar

Yok

Değerlendirme Kriteri

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Dili

Türkçe

Derse İlişkin Politika ve Kurallar

İlan Edilecektir.

Dersin Öğretim Üyesi İletişim Bilgileri

İlan Edilecektir.

Ders Öğretim Üyesi Görüşme Gün ve Saatleri

İlan Edilecektir.

Staj Durumu

YOK

İş Yükü Hesaplaması

Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ders Anlatımı 13 2 26
Uygulama 13 2 26
Haftalık Ders öncesi/sonrası hazırlıklar 13 1 13
Vize Sınavına Hazırlık 1 7 7
Final Sınavına Hazırlık 1 10 10
Vize Sınavı 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat) 86

Program ve Öğrenme Kazanımları İlişkisi

PK/ÖKPK.1PK.2PK.3PK.4PK.5PK.6PK.7PK.8PK.9PK.10PK.11PK.12
ÖK.1
ÖK.2